У Хумској признали: Немамо тим за три фронта...

...али за то није крив Киза! Из изјава потпредседника црно-белих Војислава Недића може се закључити да је управа клуба одговора за бодовни заостатак у Суперлиги.

Фудбал 08.10.2015 | 21:30
У Хумској признали: Немамо тим за три фронта...

Партизан је на коленима, а у Хумској 1 нико због тога ни прстом не мрда! Посртања црно-белих у Суперлиги, где су на 12 утакмица успели да оборе неславни рекорд и забележе најгори старт сезоне у последње три деценије, ни за јоту не дотичу челнике клуба који су, услед огромног бодовног заостатка за Црвеном звездом (12), малтене подигли белу заставу у знак предаје.

Наравно, нико у табору актуелног шампиона то неће децидно да каже, али потпредседник Војислав Недић је на неки начин поручио Гробарима да се не надају трофејној сезони, јер екипа направљена по идејама Управе чији је он део и која се није баш претргла са квалитетним појачањјима, једноставно не може да игра добро у континуитету.
„Свесни смо да овај тим нема капацитет за борбу на три фронта и није нам пријатно због неуспеха, али не паничимо, јер у овом систему такмичења за тако нешто нема разлога“, прича Недић за Спорт, покушавајући да се ухвати за сламку у виду дељења бодова на пола по завршетку 30. кола. „Немамо довољно јак кадар за два или три јака такмичења. Потребна су два прва тима за мечеве на свака три дана, што је тренутно проблем. Има и до мотивације, јер играчи боље улазе у европске дуеле, што је и разумљиво“.

Ко хоће да чита између редова овога пута то и не мора, јер је један од најутицајнијих људи у актуелном сазиву Управног одбора поручио да Партизан „не може увек да буде шампион“, иако ће у другом делу сезоне покушати да победом над вечитом ривалом смањи заостатак.
„Не одричемо се борбе за титулу, али смо исто тако свесни да не можемо увек да будемо шампиони. Да не буде забуне, не миримо се са тренутном ситуацијом, тражимо најбоље и најбрже решење, гледаћемо да се појачамо током зиме, а очекујемо и да Црвена звезда негде киксне. Уверен сам да ћемо на пролеће да је савладамо на нашем стадиону и равноправно конкуришемо за трофеје“.

Ситуација на црно-белој страни Топчидерског брда доведена је до апсурда, јер тренер који је победио само у шест од 12 првенствених утакмица не само да не помишља на морални чин у виду оставке, а руководиоци не планирају да га смене. Из простог разлога што им није успео ниједан покушај да Зорану Милинковићу ангажују замену.
„Милинковић ужива наше поверење и поштовање. Имајући у виду да смо промашили два једанаестерца на последњој утакмици, да није испоштована хијерархија извођача, јасно је да не можемо да кривимо тренера и играче за пораз, јер је то спорт. Имали смо среће у Немачкој, овога пута није била наш савезник“.

Необјашњиво делује и чињеница да је после само два кола у Групи Л Лиге Европе Партизан лидер, а да у Србији „не може да се састави“. Можда су баш зато црно-бели све карте бацили на такмичење на међународној сцени, где ће после тријумфа над АЗ Алкмаром и Аугзбургом 22. октобра у Београду дочекати Атлетик Билбао.
„Желимо да наставимо успешан низ и успут превазићемо проблем у првенству. Навијачи немају због чега да брину, биће Партизан прави кад буде најтеже“, закључио је Војислав Недић, у разговору за Спорт.

Коментари / 0

Оставите коментар