Звезда одлаже изборе за мјесец дана?!

Управни одбор Црвене звезде ће на вечерашњој седници (20 часова) донети одлуку да се избори најављени за 11. октобар одлажу највероватније за месец дана, а све то са намером да се све процедуре предвиђене актима клуба максимално испоштују.

Фудбал 06.10.2015 | 17:40
Звезда одлаже изборе за мјесец дана?!

На тај начин би сви будући кандидати за председника клуба имали много јаснију и чистију ситуацију приликом евентуалне кандидатуре. Такође, процена је да је за дугом оптерећену Звезду веома битно да се сва нормативна акта клуба поштују и да системи унутар клуба максимално функционишу.

Разлог таквој одлуци је био у многим правним нејасноћама пре свега везаним за чланство пред ове изборе па је према сазнањима “Блица” постигнут консензус међу свим “уечесницима” предизборних дешавања у клубу. Председник Мијаиловић, директор Терзић, али и битни чланови Управног одбора попут Небојше Човића и Петра Шкундрића су веома близу договора да се избори одложе за месец дана колико је према проценама неопходно да се сва питања регулишу.

Такав епилог је постао још извеснији када је синоћ потпредседник клуба у оставци Славиша Кокеза позвао све на јединство и одлагање избора.

У том случају клуб би ишао на сазивање ванредне Скупштине клуба на којој би се регулисао стату клуба као и правилник о изборима и јасно би се прецизирали сви детаљи везано за нове и све будуће изборе. Такође тада би и председник Мијаиловић ставио свој мандат скупштини на распологање па би и на тај начин била поштована процедура за председничке изборе.

Идеја је да Скупштина одобри сва досадашња учлањења као и да постави јасан датум до када ће навијачи још моћи да се учлане у клуб, али би служба за чланство клуба добила задатак да претресе листе чланова у случају да постоје такозвани “ботови”, односно људи који су без свог знања учлањени у клуб и чијим гласовима би могло да се манипулише.

У тој и таквој сиуацији никакве тужбе не би реметиле изборе и Звезда би добила руководство са најширом могућем подршком и пуним легитимететом да води клуб. Наравно навијаче програм кандидата па постоје и идеје да се они обавежу да највну презентацију истих.

Клуб би на тај начин очувао максималан кредибилтет и наставио несметано функционисање.

Коментари / 0

Оставите коментар