Џеко и Лулић ће играти против Велса?!

Из стручног штаба репрезентације Босне и Херцеговине кажу постоји могућност да повријеђени Един Џеко и Сенад Лулић заиграју против Велшана.

Фудбал 06.10.2015 | 16:20
Џеко и Лулић ће играти против Велса?!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине, након окупљања, кренула је са припремама за суботњу утакмицу са Велсом у деветом колу Групе Б квалификација за ЕУРО 2016 у Француској.

Иако су у посљедње вријеме стизале лоше вијести у табору "змајева" је данас нешто боље расположење. Наиме, како из стручног штаба кажу постоји могућност да повријеђени Един Џеко и Сенад Лулић заиграју против Велшана.

О томе на који се начин бх. фудбалери и стручни штаб припремају за оглед са Велшанима говорио је Драган Перић, помоћник селектора Мехмеда Баждаревића.

"Студиозно смо пришли овом послу, припремили смо све и направили анализе утакмица. Урадили смо све да како би се детаљно припремили за предстојеће сусрете. Герет Бејл неће имати стриктног чувара, радићемо на томе да нападамо више од Велса. Што се тиче повријеђених Сенада Лулића и Едина Џеке могло би све бити у реду. Иако су прве прогнозе биле лоше надамо се да би чак и Џеко могао бити спреман. Он данас има задњи преглед, а према нашим сазнањима би могао играти. У комбинацији да замијене Мухамеда Бешића је много играча, али нека то буде наша тајна до утакмице. Што се тиче играча, сви су стигли, осим Семира Штилића који је јуче имао утакмицу и Емира Спахић који би требао доћи у току дана", истакао је Перић.

Међу репрезентативцима БиХ који су у конкуренцији за тим против Велса и три дана касније против Кипра је и повратник Сејад Салиховић, који одлично игра у кинеском Гуижу Ренеу.

“Прије свега желим нагласити да ми је веома драго што сам опет у репрезентацији и надам се да могу помоћи. Најбитније је да побиједимо прву утакмицу, а онда ћемо размишљати о Кипру. Велс је јака екипа, то знамо, али имамо квалитет и сигуран сам да код куће можемо остварити добар резултат и побиједити. Знамо како они играју, како се боре. Стога, морамо дати све од себе како би славили, небитно на који начин, јер битна су само три бода”, каже Салиховић.

Оно што селектора Баждаревића највише радује јесте повратак у голгетерску форму Ведада Ибишевића. Посебно у ситуацији када је под великим знаком питања наступ повријеђеног Едина Џеке. Ибишевић је протеклог викенда у дресу Херте постигао два гола против ХСВ-а и у одличном расположењу дошао у Зеницу.

„Очекујем тешку утакмицу, јер играмо против лидера групе и екипе која је велико изненађење можда и цијелих квалификација. Уз то имамо доста проблема са повредамна, али сигуран сам да можемо да побиједимо, што је наш циљ. Мени је драго да сам у доброј форми и да сам добио минутажу коју сам тражио. Увијек сам ту да дам свој максимум и изборимо што бољи резултат. Већ смо играли са Велсом у гостима и знамо шта нас чека. Имају доста играча који играју у Енглеској, али имамо и ми квалитет и сигуран сам да можемо успјети. Треба нам подршка навијача више него икад. Све што је било је иза нас и свјесни смо да се хватамо за задњу сламку. Циљ је да се пласирамо у Француску, а уз навијаче ћемо лакше направити тај први корак против Велса“, подвукао је Ибишевић.

ЛУЛИЋ ОДРАДИО ЛАКШИ ТРЕНИНГ
"Змајеви" су у уторак ујутро одрадили тренинг у кампу Фудбалског савеза БиХ у Зеници, а са репрезентативцима БиХ, додуше лакшим интензитетом, тренирао је и повријеђени Сенад Лулић, па се у стручном штабу надају да би у коначници могао наступити против Велшана.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

навијац

06.10.2015 16:39

сретно момци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суппортер

06.10.2015 18:29

Једва цекам текму и пораз Велса.

ОДГОВОРИТЕ