Пекинг: Рафа се мучио са 230. на свијету, Ноле изгубио само два гема!

Осми тенисер света Рафаел Надал савладао је Кинеза Диа Вуа са 6:4, 6:4 у првом колу турнира из Серије 500 у Пекингу. Новак Ђоковић декласирао је 62. тенисера света Симонеа Болелија са 6:1, 6:1.

Тенис 06.10.2015 | 14:40
Пекинг: Рафа се мучио са 230. на свијету, Ноле изгубио само два гема!

Ву има 24 године, тренутно је 230. на свету, а никада није био боље пласиран од 160. позиције.

Ипак, Кинез је успео да намучи освајача 14 Грен слем титула у мечу у којем смо видели чак десет брејкова, седам у другом сету. Водио је Ву и са 4:2 у другом сету, али је Надал везао четири гема и упркос лошој игри дошао до победе за 87 минута игре.

У другој рунди Шпанца чека Вашек Поспишил, који је у два сета био бољи од Естреље Бургоса.

Надал је 2005. године освојио турнир у Пекингу, а пре две сезоне изгубио је од Ђоковића у финалу.

Новак је петоструки шампион у главном граду Кине, а ово му је била 25. узастопна победа.

Српски тенисер одиграо је одлично, Болели је пружио можда мало јачи отпор него што крајни резултат показује, али је Новак лако дошао до тријумфа у првом мечу од финала УС опена.

Ђоковића у другом колу чека Кинез Же Жанг. Жангу је најбољи ранг 148. место на АТП листи, висок је 188 цм, а у каријери је играо само финале на једном челенџеру.

Ђоковић је меч завршио са 22 директна поена и 14 неизнуђених грешака, док је Болели имао 14 винера и 17 грешака. Новак је спасао свих пет брејк лопти, одсервирао седам асова без иједне дупле грешке, а меч је завршио за 71 минут.

Ђоковић је добрим сервисима добио почетни гем, а онда је већ у следећем гему направио брејк. Сјајан ритерн, затим и винер пасингом из потпуне дефанзиве донели су Новаку брејк лопту, а у наредном поену Италијан је послао форхенд у аут – 2:0.

Ђоковић је са лакоћом освајао гемове у којима је сервирао, у прва три изгубио је исто толико поена, а онда је направио нови брејк и повео са 5:1.

У гему у којем је сервирао за сет дошло је до малог опуштања, али је Новак од 0:40 везао два добра сервиса и прецизну бекхенд паралелу. Спасао је Ђоковић још једну брејк лопту, а затим и освојио сет – 6:1.

Борба се распламсала на почетку другог сета, Болели је подигао ниво игре, био је агресиван и дошао до гем лопте у другом гему. Ипак, Ђоковић ју је спасао, а онда је извршио притисак на сервис супарника.

Спасао је Болели три брејк лопте, али је онда Новак спектакуларним ритерном дошао до четврте – у том поену Италијан је послао бекхенд у аут, па је Ђоковић повео 2:1. Меч је тада преломљен, српски тенисер до краја није изгубио ни гем и лако се пласирао даље.

Коментари / 0

Оставите коментар