Сноуден нуди добровољну предају

Бивши амерички обавештајац Едвард Сноуден понудио је да се добровољно врати у САД и да оде у затвор због оптужби да је објавио тајне информације Националне безбедносне агенције.

Свијет 05.10.2015 | 22:20
Сноуден нуди добровољну предају

Едвард Сноуден је рекао у изјави за Би-Би-Си да је спреман да добровољно оде у затвор, и додаје да је више пута о томе обавестио америчку владу, али није добио одговор, преноси Тањуг.

Последње две године Сноуден се налази у Москви и суочава се са могућношћу да буде осуђен код куће до 30 година затвора.

"До сада су рекли да ме неће мучити, али нисам добио више од тога", рекао је Сноуден, додајући да његови адвокати чекају на позив владе.

Извор: РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дузности

05.10.2015 20:51

Цак и кад се љутимо, не одобравамо ста насе домовине ради ми имамо обавезе према њима. Он није одобравао ста је видио. У Русији је засигурно сазнао да и они то раде. Хоце куци. Да ја сједим у Пентагону, не би он био нити дан у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо амо

05.10.2015 21:37

Не лупетај. Цовјек се бори за једну бољу Америку.

Name

Михаило Микић

06.10.2015 01:44

Кућа када гори се гаси са вана а не изнутра. Сноудена? Ако се вратиш у Америку брзо ћеш дићи руку на себе. Наће те једног јутра обешеног у ћелији. Зато сједи тамо где си сада и уживај у руском гостопримству.. Носталгија ће брзо проћи. Учи руски језик са неком Рускињом кроз коју ћеш открити љепоте Русије и величину словенске душе. После тога заборавићеш не само на Америку већ и како се зовеш. Ха, ха, ха. Умјесто Сноудена ускоро ћеш постати Русољуб!

ОДГОВОРИТЕ