Милинковић: Нисам побегуља и никад не одустајем!

Први стручњак црно-белих Зоран Милинковић прошао је кроз прави торнадо откако је стигао у клуб из Хумске.

Фудбал 05.10.2015 | 18:00
Милинковић: Нисам побегуља и никад не одустајем!

После освајања титуле Зоран Милинковић био је кован у звезде, а од ове сезоне, због слабијег старта, био је изложен и фронталним ударцима, али и онима с бока и с леђа.

После елиминације од БАТЕ-а, пораза у дербију, па два ремија, били сте смењивани четири недеље. Како сте издржали тај период?

"Признајем, тешко. Можда је моја фасада челична, али сам у сржи велики емотивац. Схватам да тренирам велики клуб, међутим, било је неистинитих и окрутних натписа, које желим да заборавим. Нисам инцидентан човек, не желим ни са ким да се свађам, али не дам ни на достојанство. Чувам образ", каже Милинковић за “Блиц”.

Како свима удовољити?

"Комплексан је наш клуб. Схватам да се траже само успеси. Јасно је да нам се разликују резултати у шампионату и Европи, што је за дубљу анализу. Али, подсетићу - играмо на три фронта. Играчи доста трпе. Не слажем се да нам је титула измакла. Због новог формата Суперлиге, тек ће се водити борбе. На крају се своде рачуни. Ја сам челницима поручио да сам на располагању, ако мисле да не радим посао добро. Партизан је изнад свих."

Многи су се питали зашто нисте поднели оставку?

"Зато што сам веровао у играче и рад. Најлакше је подвити реп када је тешко. Нисам побегуља. У мом менталном склопу није да одустајем. Имао сам и кризу, али ипак сам само човек. Издржао сам, и издржаћу. И добре и лоше тренутке пролазим с породицом. Они прате мој рад, па су емотивно преживљавали оно чему сам био изложен. Деца нарочито. Имам дивну супругу Марију и троје примерне деце - Катарину, студента, Милицу која иде у шести и Владимира који иде у други разред. Све моје победе увек поклањам њима. Мајка и брат су увек уз мене. Имам и дивне пријатеље, а и моје фудбалере, на које сам поносан. Сви они су моје богатство."

Откако сте на клупи црно-белих, донели сте готово седам милиона евра?

"Нисам ја обезбедио тај новац, него играчи. У модерном фудбалу зарада је најважнија како би клуб егзистирао. У нашем случају нарочито, пошто су дугови из претходног периода били око 15 милиона евра. Сада смо на добром путу да се финансијски консолидујемо, и пресрећан сам због тога."

За разлику од Европе, у Суперлиги сте слабије стартовали?

"Први смо у групи, што је леп резултат, али ни случајно не смемо да упаднемо у еуфорију! Има још пуно да се игра, ривали у групи нису нимало наивни. Уз то, чекају нас важне утакмице у шампионату. Од титуле, наравно, нисмо одустали, колико год то неки потенцирају!"

Како сте задовољни екипом и прелазним роком?

"Прелазни рок је одрађен у тешкој финансијској ситуацији. Не верујем да смо могли боље. Ако ме питате за странце, рећи ћу вам да постоје играчи који се теже привикавају на нову земљу, обичаје, људе. Тако је и у најјачим европским клубовима."

Неки од јунака из Аугзбурга су стасали уз вас, неки доведени на вашу иницијативу?

"Они су благо Партизана. Рад са њима је уживање. Тек ће се показати колико они у ствари вреде, а из дана у дан њихова цена је све већа. Они су најбољи доказ да се у клубу добро ради."

Партизан има респектабилну опозицију од бивших чланова клуба, неких навијача... Да ли је то клуб у дефанзиви?

"Има свега и свачега, занима ме само како да играче заштитим од разноразних ветрова. Не сумњам да ћемо на крају сви бити победници", закључио је Милинковић.

Нисам намћор и баксуз
Милинковића ретко ћете видети насмејаног. Иде прича у јавности која каже да ће пре Малта да освоји Светско првенство него што ће Партизанов тренер да се насмеје.

- Е, сад сте ме стварно насмејали. Нисам чуо за такве досетке, али тачно је да нисам вичан осмесима, такав сам једноставно. С друге стране, свакако нисам неки намћор или баксуз, умем и ја да се смејем, то моја породица и пријатељи најбоље знају.

Имам подршку битних људи
Сваки пут када се провлачило да ће вас клуб сменити, добијали сте подршку председника Поповића и директора Вазуре?

- Осећам подршку битних људи. Стали су уз мене у тешком периоду и ја им се захваљујем.

Коментари / 0

Оставите коментар