Остварило се Гадафијево "пророчанство"

У марту 2011. године, у интервјуу за телевизијску станицу Франце 24, Гадафи је упозорио да без јединствене и стабилне Либије "нец́е бити никога да контролише велики број миграната из Африке и Блиског истока који ц́е бежати у Европу".

Свијет 19.09.2015 | 21:33
Остварило се Гадафијево "пророчанство"

Моамер Гадафи је неколико месеци пред смрт прорекао избегличку кризу.

– Милиони избеглица преплавиц́е европске границе и дефинитивно изненадити западне политичаре – изјавио је либијски лидер Моамер Гадафи неколико месеци пре него што је брутално погубљен.

Уствари, многи од ових људи не би хрлили у европске градове да њихови домови нису уништени као резултат агресивне западне политике. У марту 2011. године, Гадафи је упозорио да без јединствене и стабилне Либије “нец́е бити никога да контролише велики број миграната из Африке и Блиског истока који ц́е бежати у Европу”.

За разлику од западних лидера, он је очигледно схватио да би милиони могли доц́и у Европу, уколико Триполи падне.

- Милиони црнаца преко Медитерана могу прец́и у Француску и Италију, али Либија игра улогу у безбедности на Медитерану – рекао је он за телевизијску станицу Франце 24.

Гадафијев син Саиф, који се некада сматрао за његовог наследника, а сада чека на извршење смртне казне, поновио је слична предвиђања у истом интервјуу.

– Либија може да постане Сомалија Северне Африке, Медитерана. Видец́ете пирате на Сицилији, Криту, у Лампедузи. Видец́ете милионе илегалних имиграната. Терор ц́е бити пред вратима – нагласио је он.

Гадафи је такође поручио – Медитеран ц́е постати море хаоса. Нико га није слушао. Уместо тога, Запад је покренуо војну интервенцију да збаци Гадафија и погледајте шта је остало од Либије.

Арапско пролец́е, уз подршку Запада, а под вођством војне интервенције Сједињених Америчких Држава широм Блиског истока у великој мери сматрају се главним факторима за изазивање тренутног егзодуса избеглица.

Извор: Спутњик

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

ас

19.09.2015 21:55

ФАСИЗАМ АМЕРИЦКИ.Под изговором демократије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

19.09.2015 22:12

То се и десило

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

19.09.2015 22:13

Посљедњи велики државник нашег вијека. Поштовање за сјајан ум и жаљење што га више нема. Да ли смо схватили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

19.09.2015 22:37

Нормални Либијци ћа плакати ако већ нису почели за Гадафијем. Није ми јасно како ове затуцане племенске будале ратују између себе и не сјећају се како су добро живјели за вријеме Гадафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васкрсија

20.09.2015 00:00

Зар је вазно ста мисле Либијци, Ирацани, Сиријци, Руси, па и Срби? Зар је вазно ста мисле они који нису "елита"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишко

20.09.2015 03:50

СВЕ ЈЕ ТАЧНО ШТО ЈЕ РЕКАО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

20.09.2015 06:48

Треба избјеглице слати у САД И ГБ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

20.09.2015 07:26

У Турској је како казу око 2 милиона Сиријаца... ПРАВИ БРОЈ је око 4 милиона. Турска и јос ДВИЈЕ дрзаве су одлуциле да ПУСТЕ те људе ... Ми се ЦУДИМО ста се то десава а уједно слусамо Гадафија који са Баба Вангом пије јутарњу кафу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

20.09.2015 07:30

Свијет се налази на цивилизациски разлицитим нивоима развоја и због тога је немогуце примјенити један систем вриједднисти на цитав свијет.Сви то саврсено добро разумију али за потребе неоколонијализма се користи систем квази медународних норми преко којих се униставају постојеци системи засновани на обицајним правима који су сасвим добро функционисали и Ираку и уАвганистану и у Сирији и земље се уводе у хаос у којем висе ни један систем немозе функционисати.Резултат су појаве локалних наорузаних банди које свјетски моцници промовирају као опозицију која је алтернатива легалним властима.Парафразирацу изјаву Асада: Скорпиона не мозес припитомити,ако га ставис у њедра он це те сигурно угристи.И тако алтернатива властима постају териристицке груое као сто се десило са ел.каидом,муслиманском брацом,данас са Игилом итд.Јуце је Америцка администрација дала изјаву не да це унистити Исламску дрзаву него да мора отици Асад који се једини бори против тог зла.И све то мора доци на наплату и Европи која цути и несмије да назове ствари које се десавају правим именом,и све док за избјеглице оптузују Асада и цак Исил,а не медународне моцнике који су задњих двадесетак година у свијету наоравили хаос,бице понизена,а посто је изгубила достојанство нормално је да и она постане зртвом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

20.09.2015 07:50

НИЈЕ ХАОС, СВЕ ЈЕ ДОБРО ОРГАНИЗОВАНО И ОВИМ ПРОЈЕКТОМ СЕ УПРАВЉА ВРЛО ЕФИКАСНО... И НИШТА НИЈЕ ИЗМАКЛО КОНТРОЛИ - СВЕ ЈЕ ПОД КОНТРОЛОМ ОНОГА КОЈИ СЕ ПИТА... СЈЕТИТЕ СЕ ДОГАЂАЈА У БИВШОЈ СФРЈ... И ПРОЈЕКТА РАСТУРАЊА КОЈИ ЈЕ ТЕКАО ПО ПРОЦЕДУРИ КОЈА ЈЕ ВОЂЕНА СА ХИРУСКОМ ПРЕЦИЗНОСТИ... ОБИЧНИ ЉУДИ СУ УВЈЕК НАИВНИ И ДОБРОНАМЈЕРНИ... А ТО ЈЕ ГРЕСКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

20.09.2015 09:02

Бас тако. Њемацка це добити милион људи који це радити као робови за ситне паре и зивјети по 20 у једном стану . Они никад неце добити права и могуцности да се инфилтрирају у институције гдје лези моц. Колко проблема буду правили толико це добити по усима.

Name

см

20.09.2015 13:39

Браво Игоре,зивим у Њемацкој и свјестан сам да Нијемцима треба јефтина радна снага.Од ових који улазе у Њемацку најмање 95% млади тј.радно способни.Наводно примају их само ради хуманих разлога а стварност је мало другација.Ниста се ово слуцајно не десава.Нико не ради против себе а поготово Њемацка.

Name

приједор

20.09.2015 07:56

Увијек накнадна памет. Сад це јос реци да је добро сто смо сиромасни па неце код нас мигранти. У памет се срби,ово је инвазија,планирана,потпомогнута финанцијски. Нека нам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

принцип

20.09.2015 09:40

Нетреба овдје пуно размишљати,зна се веома добро ко стоји иза овог свјетског хаоса!То је група моћника која се окупила у више тајних друштава и својом капиталном моћи мијењају режиме изазивају ратове, кризе и хаос у свијету,њихов циљ је да униште нације,да имају једну војску окупљену у НАТО и једну монету!Руше све политичаре који су нормални а доводе на власт своје поданике. У задњих 20 година толико су крви пролили у свијету да је то незапамћено Дејвид Рокфелер је један од тих моћника,сатана,шест пута је до сада мијењао срце,вјерујем да су бар два српска са Косова и та сатана одлучује о свјетској судбини! Циљ им је свести људску популацију како они то зову безвриједне потрошаче хране на златни милијарду и за сада им све иде по плану. Шире неморал ево и у Београду данас геј парада,толико је средстава утрошено да се тај разврат обезбједи да нормалан ум не може да схвати и народе не очекујте ништа добро од тих сатаниста који су окупљени у Болдербег групу,Трилетерарну групу и др.сатанске клубове! Том се злу морамо сви одупријети и њиховим злим намјерама!

Name

Зло

21.09.2015 15:46

Иако сви знамо ко кормилари овим злом, али мени накада неће бити јасно: зашто се међу србима УВИЈЕК нађе неко преко кога ће се ово зло провести на штету СРБ(ског) народа, а зарад шаке долара!?

Name

Неђо.20 Септембар 2015

20.09.2015 08:55

Добро је рекао г,Гадафи,али морате једно знати да,Америци ова ситуација одговара.Зато су уништили,Либију и њеног војног повељника,Моамера Гадафија.Морате знати да,Америка одржава мир и ред у држави помоћу ратова,нема већег дужника на свету одАмерике.Америка је била велики дужник Либији,зато је Гадафија убила и уништила Либију.Добро знате како су Либијци живели пре, а како после растурања државе од стране Америке.Надам се да ће Европа доћи памети ,да се дистанцира од Америке.Само морате знати да Немачка има удео у овим ратовима.Сада Немачка наплаћује што је изгубила у првом и другом свеском рату.Немачка сада наплаћује губитке преко америчке демократије.Не заборавите,неће дуго трајати Европа,јер ће се пре распасти него што ће Србија ући у њу.Србија мора што више да се приближи Русији ако мисли после распада Европе да остане.Хрвати су се преклонили Немачкој.Хрваска има велики апетит да би растурила Србију,нису бољи ни муслимани,Албанци,Мађари,Бугари,јер тим државама не паше јака Србија.Не дозволите да нас заваде са братском Русијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баба

20.09.2015 09:48

Европа је америчка колонија . Подржавала је " увођење демократије " у земље избјеглица , нека их сад подржи у својим земљама . Споро су уводили , па људи дошли пречицом !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

20.09.2015 09:58

Један од ријетких исламских председника кога сам волео и поштовао. Нека ти је генерале Гадафи и наш српски пријатељу вјечна слава!!! Ови наши не пријатељи ће и онако нас коштати само сви гледају колико?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гадафи

20.09.2015 12:10

Ко мозе бити твој пријатељ кад си звијер у дуси?

Name

Милојко Бања Лука

21.09.2015 09:59

Ти не можеш али могу твоје булидзе

Name

Србин

21.09.2015 10:01

Ти више никада нећеш ни бити наш пријатељ јер си вехабија смрдљиви исламист,ми и овај милојко такве смрадове као што си ти заостале не требамо ...

Name

ре Србин и Милојко

21.09.2015 11:37

То ми је награда да ме такви као ви не требају, бити у друству са таквима као ви је највеца клетва сто цовјека мозе погодити.

Name

Србин

21.09.2015 15:40

Онда се губи из РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ и спаси нас смрада.

Name

КГБ

20.09.2015 10:02

Када би људи знали какав је то човјек био ... Ови исламисти сада што бјеже у Европу би требали у руднику у УСА да заврше...јер док су узимали $ да збаце Гадафија било им је добро...еее исламска посла за сваку породицу која се пресели у Европу Саудијска Арабија уплаћује 200 000$. Сада бар знамо ко је још непријатељ поред Америке ових болесника миграната а заједно са њима и наш европски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИА

20.09.2015 23:52

Алај ти измисљас сваки ти цаст. Врх су нико ти раван није.

Name

Србин

21.09.2015 09:52

Овај ЦИА није циа него ИСИЛ ... терорист бошњачки љигави, ово што ради твоја саудијска арабија је жива истина и питај се зашто онда те избјеглице неће да примају остали осим Европе.. Али то муслиману заосталом вехабији објаснити ма нема ни потребе.

Name

КГБ

21.09.2015 10:02

ЦИА балија

Name

ре КГБ

21.09.2015 19:05

Јел стварно мислис да Београд није примијо $ да изда Милосевица Младица Карадзица .. О цемо прицас дјете ?

Name

сноуден

20.09.2015 13:06

Капа доле овом цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анте

20.09.2015 21:47

А брате и с.ао је с оним девама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

20.09.2015 22:32

Данас геј парада црква сути они су цркву ставили под тепих. Црква то не подрзава а ни народ и сви цутимо . Поробит це нас ја се само надам да це се народ пробудит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН Един Џеко

21.09.2015 10:04

Сјећам се када је рекао Господин Гадафи да га је срамота ових Српских муслимана из Србије,Македоније,БиХ јер како рече сви имају Српска презимена а насједају на лажи од Арабије и Турске заједно са терористима тј. вехабијама да су муслимани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАНОРАНИЛАЦ ПРВИ

21.09.2015 16:04

Под плаштом домакратије дошла је анархија за коју мислимо да је стихијска не схватајући да смо на исти или сличан начин овдје гдје смо сада!

ОДГОВОРИТЕ