Мађарска: Нема више аутобуса за избјеглице

Група од 200 избјеглица кренула је пјешице, нешто око 17.30 са будимпештанске жељезничке станице Келети ка Аустрији. Они се од станице Келети, у групи по двоје-троје, крећу пјешачком зоном, а прати их полиција.

Регион 05.09.2015 | 17:54
Мађарска: Нема више аутобуса за избјеглице

Мађарска више неће обезбјеђивати аутобусе за превоз избеглица и миграната у Аустрију, саопштио је данас шеф мађарске полиције и додао да су мјере по којима су на хиљаде људи током ноћи и јутрос превезене примјењене само једном и неће бити поновљене.

"Обезбјеђивање аутобуса за Аустрију била је једнократна мјера и више нећемо слати возила по мигранте на путевима" ка Бечу, рекао је на конференцији за новинаре Карољи Папа, а преноси агенција МТИ.

Конвој од 50 возила послат је раније данас на аутопут ка Бечу, да превезе мигранте који су кренули из мјеста Бичке у близини Будимпеште.

Како дан одмиче тако на будимпештанској железничкој станици Келети (Источна) расту тензије међу избјеглицама, који су властима дали рок од двадесетак минута да им обезбједи аутобусе до Аустрије или ће у противном кренути пјешице.

Репортер Тањуга са лица места јавио је да избјеглице, како дан одмиче, губе стрпљење, посебно након сазнања да данас више неће бити организованог превоза до границе са Аустријом.

Они сједе на платоу жељезничке станице и чекају да ли ће им мађарске власти испунити захтјев.Иначе, они који имају пара код себе купују карте за локалне возове који ће их одвести до границе са Аустријом.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

05.09.2015 16:00

Нека питају БРД они сигурно имају.

ОДГОВОРИТЕ