Надал: Лако је схватити и објаснити, тешко је променити!

Шпански тенисер Рафаел Надал истакао је да мора да прихвати да је ова сезона за заборав после елиминације у трећем колу УС Опена.

Тенис 06.09.2015 | 14:40
Надал: Лако је схватити и објаснити, тешко је променити!

Бољи од Надала био је Италијан Фабио Фоњини са са 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, после три сата и 46 минута игре.

Фоњини је на тај начин прекинуо Надалов низ од десет година са бар једним освојеним Грен слемом, а Шпанац је наставио са разочаравајућим играма од почетка сезоне.

Надал је у ово доба прошле године имао проблеме са повредом зглоба десне руке, а од тада је уследио његов пад. Иако није повређен, игра која је последњих година красила Шпанца је практично испарила, па је он постао непрепознатљив на терену.

„Једноставно, морам да прихватим да ово није моја година“, рекао је Надал.

Некадашњи први тенисер света признао је да има проблеме са својим ударцем, посебно јер његов форхенд нема довољно топспин, а ударци са основне линије су му генерално ’плитки’.

„Лако је то схватити и објаснити, али је тешко променити. Међутим, урадићу то“, нагласио је Надал.

На питање шта је разлог не само његовог пораза од Фоњинија, већ његових игара последњих месеци, Шпанац је рекао:

„Играм много лошије него што је био случај последњих година. И то је то“.

Фоњинија у четвртом колу очекује дуел са још једним Шпанцем Фелисинаном Лопесом, који је победио Милоша Раонића из Канаде са 6:2, 7:6, 6:3.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Здравко Божић

07.09.2015 07:34

Рафи желим, и искрено се надам да идуће године заигра и заблиста онако како само он може. Светски спорт ће тиме добити много, а тенис ће бити далеко најатрактивнији међу свим спортовима. Наравно, желим да само Ноле буде бољи од њега.

ОДГОВОРИТЕ