Сурова порука Јоакима Лева Енглезима!

Само трошите паре и уништавајте своје играче, ми профитирамо! Селектор Немачке каже да се због великих трошења премијерлигашких клубова могу очекивати чуда од немачког фудбала.

 

Фудбал 06.09.2015 | 15:40
Сурова порука Јоакима Лева Енглезима!

Милијарду и 300 милиона евра су порошили енглески клубови у летњем прелазном року. Куповали су све што им је пало под руку. Опет су довели скупоцене звезде из осталих лига попут Де Брујнеа, Депаја, Педра, Фирмина, Марсијала…

Навијачи енглеских клубова су задовољни великим сумама узложеним у иностране фудбалере, али има и оних који сматрају да се тако наставља уништавање енглеског фудбала и домаћих играча којих је све мање у премијерлигашким клубовима, а посебно су ретки они који имају битну улогу у клубовима.

Селектор немачке репрезентације Јоаким Лев је послао Енглезима сурову порузку у којим их критикује због великог трошења, али и истиче то као добру тсвар за немачки фудбал из којег су се овог лета на Острво у великим трансферима преселели Швајнштајгер, Де Брујне, Сон, Баба…
“Премијерлигаки клубови сада плаћају три пута веће суме за играче него што су раније радили. Добра ствар је што огроман новац од њих улази у Бундеслигу и остаје у Немачкој. То помаже да наша репрезентација буде јача. Зато смо у претходних неколико година уложили преко 100.000.000 евра у младе немачке играче и млађе репрезентативне категорије. Ако будемо имали прави осећај и ако наставимо да паметно улажемо новац очекујте чуда од немачког фудбала. Новац нам је омогућио да побољшамо стандарде рада под којима стасавају наши млади играчи”, поручио је Јокаим Лев.

Он сматра да је највећи губитник премијерлигашких трошаџија - репрезентација Енглеске.
“Енглези морају да се суоче са чињеницом да њихови млади играчи имају све мању минутажу због новца који се улаже у фудбалере из иностранства. Зато репрезентација Енглеске нема никаквог успеха на великим такмичењима”, истакао је Лев.

Председник ФС Енглеске је покушао недавно да уведе правило по којем би квота играча пониклих у енглеским клубовима била повећана са осам на 12, али су то премијерлигашки клубови глатко одбили.

Коментари / 0

Оставите коментар