Калинић: Дужни су нам много!

Крилу репрезентације досадиле приче о очекивањима. "Искрено, једва чекам да почне", каже Никола Калинић. Чуо се и са Цирбесом.

Кошарка 05.09.2015 | 15:30
Калинић: Дужни су нам много!

У суботу ће у Берлину стартовати такмичење у Групи Б Еуробаскета, чиме ће бити означен старт борби које су месецима очекиване.

Репрезентација Србије тренираће у петак увече у Мерцедес Бенз Арени, као и дан раније. У јутарњим сатима, после доручка, "орлови" су сишли у хол хотела Анделс, на разговор са новинарима.

Први је пред камере, телефоне и диктафоре стао Никола Калинић.

"Још један дан ћемо имати да се одморимо у потпуности и спремимо за оно што нас очекује у суботу, оно за шта смо се спремали целог лета", рекао је.

Од утакмица прве фазе очекује спектакл.

"Мислим да ће бити сигурно спекатакл. Организатори су рекли да за утакмице са Турском и Немачком понестаје карата, већ сам ту играо против Албе на истом месту и хала је прилично акустична и може да се направи прилична бука. Не сумњам да ће бити добра атмосфера, јер ће ту бити пре свега наши навијачи, који воле кошарку, који воле Србију и не сумњам да ће бити одличан амбијент".

У суботу ће почети учешће на свом трећем великом такмичењу, другом Еуробаскету.

"Да, прекаљени репрезентативац...", насмејао се, па наставио озбиљније.

"Не знам, много се прича о дометима и досадиле су ми више те приче, да ли можемо ово, да ли можемо оно. Једва чекам да почнемо да играмо. Мислим да имамо добар тим, дошли смо ове као вицешампиони света, први после Америке, циљ су и олимпијске игре и заиста једва чекам".

Дуели Србије и Шпаније последњих година увек носе мало већи значај од осталих. Тако ће без сумње бити и у суботу, када ће баш "фурија" од 18.00 часова бити први ривал"орлова".

"Ривалитет постоји, поготово са наше стране и добро се видело на Светском првенству прошле године колико сви момци хоће да их победе. Дужници су нам, елиминисали су нас у четвртфиналу ЕП у Словеније. И прошле године се показало колико би нам значило да их добијемо, а поготово сада. дошли су саставу у којем нису играли олимпијске игре или светско првенство, али су респектабилан тим и наравно да ћемо покушати да их победимо. Дугују нам много и мотивација ће бити на највишем нивоу..."

У Групи Б такмичиће се још и Немачка, Турска, Италија и Исланд. Јасно је да је најјача на Еуробаскету.

"Треба у сваку утакмицу ући концентрицано. Јуче сам причао са Маиком Цирбесом, који ми је рекао да је став Немаца да ако изгубе прву утакмицу изгубе од Исланда онда немају ту шта да раде. Наравно, тешко ће изгубити, али заиста у сваки меч треба ући свом снагом. ипак и ако буде нбеки пораз не би требало паничити", поручио је Калинић.

Коментари / 0

Оставите коментар