Ердоган: ЕУ је крива за смрт сваког мигранта

Државе ЕУ претвориле су Средоземно море у гробницу миграната и одговорне су за смрт сваке жртве, изјавио је данас турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

Република Српска 03.09.2015 | 20:37
Ердоган: ЕУ је крива за смрт сваког мигранта

"Европске земље које су претвориле Средоземно море, колијевку древних цивилизација, у гробље миграната страна су у злочину, који се понавља сваки пут када неко од избјеглица изгуби живот", нагласио је Ердоган у говору у Анкари.

Турска је прихватила око 1,8 милиона избјеглица из Сирије, а Ердоган је навео да Европа ништа не чини да би подијелила терет кризе, иако поставља критеријуме за основна људска права и слободе, а сада окреће леђа сопственим принципима.

"Мислим да није коректно да се на нас сваљује терет проблема са којим се суочава цијели свијет", рекао је Ердоган, коментаришући случај сиријског дјечака који се утопио у бродолому на Средоземљу, а чије је тијело јуче пронађено на обали Турске.

Тијело трогодишњег дјечака пронађено је јуче на обали егејског љетовалишта Бодрум у Турској, гдје се преврнуо брод са избјеглицама који су покушали да дођу до грчког острва Кос, подсјећа "Спутњик".

Сиријски дјечак се утопио приликом покушаја његове породице да емигрира у Канаду из ратом разореног сиријског града Кобанија, изјавио је данас његов рођак једном канадском листу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РС

03.09.2015 18:56

Признао си Косово дан послије проглашења тзв. независности сад решавај своје муслимане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маљ

03.09.2015 19:16

Ердоган сви знамо шта је Европа а ни ти ниси ништа бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

03.09.2015 19:19

Жао ми је тог невиног дјетета а тебе ми не би било жао ни мало. Што ниси помогао Асаду да ријеши те Исиловце? Не, ти си играо на карту да развалиш Сирију. И Ирак. И сад се јављаш. Одговоран си за смрт тог дјетета исто као и твоји партнери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

04.09.2015 07:54

Ти си крив сто си и подрзавас ИСИЛ и нападас Курде које се боре против тих манијака.

ОДГОВОРИТЕ