УСО: Рафа баш греши, али и побјеђује!

Шпански тенисер Рафаел Надал наставио је са победама на УС опену, али и са игром која је далеко од задовољавајуће.

Тенис 03.09.2015 | 01:34
УСО: Рафа баш греши, али и побјеђује!

Надал је у другом колу последњег Грен слема сезоне савладао Аргентинца Дијега Шварцмана, резултатом 7:6 (7-5), 6:3, 7:5.

У мечу који је трајао више од два сата и 40 минута Рафа је направио чак 40 неизнуђених грешака и поново приказао многе слабости које га прате током читаве сезоне.

Почео је сусрет изузетно сигурно – направио је брејк већ на старту, али га је испустио у тренуцима када је сервирао за 1-0. Шварцман је везао три узастопна гема и издржао до тај брејка. У додатном гему Аргентинац је био бољи играч, повео је са 5:4 и онда промашио зицер на мрежи. Шпанац је то искористио и дошао до првог сета.

Чинило се да ће, као и много пута у каријери, Надал после тешко освојеног сета преломити дуел, али се то није десило – Дијего му је одмах одузео сервис. Овога пута 'Бик са Маљорке' појачао је у финишу и серијом од 4:0 дошао до капиталне предности.

Међутим, 170 центиметара високи момак из Буенос Ајреса није желео ривалу да олакша ни тренутак, па је Шпанцу поново одузео сервис у петом гему трећег сета. Уследио је брз одговор, а онда и нови пад Шварцмана који је Надал искористио за тешку победу.

Осми играч планете уписао је 38 винера од којих су осам асови, али је имао проблема код другог сервиса јер је добио нешто више од 50 одсто.

Противник у следећој рунди биће му контроверзни Италијан Фабио Фоњини који је у три сета елиминисао Пабла Куеваса из Уругваја. Фоњини је показао да уме да се носи са Рафом и током пролећа је постао једини играч уз Новака Ђоковића који га је савладао два и више пута на шљаци у једној сезони.

Последњи пут су се састали у финалу Хамбурга када се Шпанац реванширао тријумфом од 7:5, 7:5 и дошао до пете победе у седам међусобних окршаја.

Коментари / 0

Оставите коментар