УС опен: Ферер на искуство добио Крајиновића!

Српски тенисер Филип Крајиновић завршио је такмичење на УС опену поразом у другом колу.

Тенис 02.09.2015 | 20:30
УС опен: Ферер на искуство добио Крајиновића!

Бољи од њега био је искусни шпански тенисер Давид Ферер са 3:0, по сетовима 7:5, 7:5, 7:6(4).

Крајиновић је показао велики напредак у својој игри, био је потпуно изједначен са Ферером, али је ипак велико искуство Шпанца у најважнијим поенима на крају направило разлику.

Ипак, радује очигледан напредак у игри Крајиновића који је на овогодишњем УС опену остварио прву Грен слем победу у својој каријери.

Ривал Фереру у трећем колу биће Жереми Шарди.

Ток меча:

Филип се одлично држао на старту меча против много искуснијег ривала, па у првих шест гемова није било брејк лопти. Српски тенисер први пут је озбиљније запретио у седмом гему, стигао је до 40:40, али је направио јефтину грешку на други сервис Шпанца - 4:3.

У следећем гему Крајиновић се извукао из незгодне ситуације (15:30) и изједначио је на 4:4. Српски тенисер ипак није издржао Фереров темпо у првом сету. У 12. гему је попустио, Шпанац је то искористио и добио је први сет - 7:5.

У првом гему другог сета Крајиновић се избоприо за прву брејк шансу, али је направио неизнуђену грешку бекхендом и Ферер је повео - 1:0. Одмах је Шпанац искористио психолошки пад ривала и направио је нови брејк - 2:0. Брзо је Ферер материјализовао брејк добивши пети узастопни гем, али се Крајиновић није предао.

Добио је четврти гем, а онда се изборио за три везане брејк лопте. Прве две Ферер је спасао, али код треће је Филип одиграо паметно и вратио је брејк - 3:2. У шестом гему Ферер је имао много среће у неколико наврата и успео је да направи нови брејк.

Серија брејкова могла је лако да буде настављена, али Крајиновић у седмом гему није успео да искористио ниједну од три везане брејк лопте. Деловало је да је и други сет решен, али српски тенисер није тако мислио. Добио је осми гем, а онда је уз неколико сјајних удараца вратио брејк - 5:4.

Успео је српски тенисер у потпуности да се врати, али је Ферер у 11. гему прекинуо серију ривала и дошао на корак од другог сета - 6:5. Поново је, као и у првом сету, Ферер до сета стигао у 12. гему. Крајиновић је спасао три везане сет лопте, али се Ферер изборио и за четврту коју је претворио у 2-0 (7:5).

У трећем сету није било брејк лопти све до деветог гема када је Крајиновић стигао до 15:40. Ферер је прву брејк шансу спасао, али је код друге направио двоструку сервис грешку - 5:4. Није ипак успео да заврши посао, стегао се и на брејк лопти направио је двоструку сервис грешку.

За разлику од прва два сета, КРајиновић у трећем није попустио у 12. гему и изборио се за тај-брејк. У 'додатном' гему Ферер је поново показао колико искуство поседује. Добио је од 3:3 четири од пет наредних поена и обезбедио је пролаз у треће коло.

Коментари / 0

Оставите коментар