И Тепић напушта Партизан – иде у ПАОК?!

Партизан НИС би могао да остане и без помоћи Миленка Тепића у предстојећој сезони, пошто би искусни плеј могао да појача ПАОК.

Кошарка 03.09.2015 | 14:15
И Тепић напушта Партизан – иде у ПАОК?!

Како преносе медији у Грчкој, момак који се пре годину и по дана вратио међу црно-беле веома је близу преласка у екипу из Солуна, а олакшавајућа околност је и чињеница да му је истекао уговор.

Тепић је овакав исход најавио када се појавио на старту припрема, рекавши да још увек не зна да ли ће играти за Партизан и наредне сезоне.

Дете Војводине већ је играло у Грчкој, пошто је од 2009. до 2011. године наступало за Панатинаикос, док је, пре повратка у Београд, после играло за Кахасол и Лијетувос Ритас.

Уколико се Тепић договори о детаљима уговора са челницима солунског клуба, неће бити једини Србин у тиму – пошто су раније током лета стигли Никола Марковић и Урош Дувњак.

С друге стране, појачање Партизана на позицији организатора игре требало би да буде Лесковчанин Еди Синадиновић, који је у другом делу прошле сезоне играо управо за ПАОК.

Црно-бели се налазе у веома тешкој финансијској ситуацији, па немају превише избора када је селекција тима у питању, а све се додатно погоршало одласком дугогодишњег председника Предрага Саше Даниловића.

По окончању прошле такмичарске године – клуб су напустили Александар Павловић (Панатинаикос), Милан Мачван (Армани Милано), Никола Милутинов (Сан Антонио/Олимпијакос), Драган Милосављевић (Алба Берлин), Борис Дало (Антиб, друга лига Француске), Немања Безбрадица (раскид уговора), Андреја Милутиновић (раскид уговора).

'Први тим' тренутно чине Едо Мурић (паузира до децембра), Вања Маринковић, Михајло Андрић, Милош Глишић, Божо Ђумић, Петар Аранитовић, Јанус Кузелоглу и једино званично појачање Милош Копривица, а тренер Душко Вујошевић од почетка припрема ради са седморицом момака који су на проби.

Партизан ће, као и сваког лета, припреме обавити у Београду.

Од 18. до 20. септембра учествоваће на турниру у Братислави где ће му ривали бити ПАОК, загребачка Цибона и домаћи Интер, а после тога одиграће ревијалну утакмицу са Панатинаикосом у Атини, док ће 25. септембра бити гости на турниру у Нанту, који организује тим Тонија Паркера.

Коментари / 0

Оставите коментар