УС опен: Бердих сигуран, предаја Гулбиса!

Чешки тенисер Томаш Бердих без проблема се пласирао у друго коло УС Опена, тријумфом над домаћим тенисером Бјорном Фратанђеом.

Тенис 01.09.2015 | 23:00
УС опен: Бердих сигуран, предаја Гулбиса!

Бердих је до тријумфа над Фратанђелом дошао са 6:3, 6:2, 6:4, после једног сата и 50 минута игре.

Шестог носиоца на последњем Грен слему сезоне у другом колу очекује сусрет са Аустријанцем Јиргеном Мелцером, који је такође победио једног америчког тенисера – Дениса Кудлу са 6:3, 7:5, 6:1.

Други дан такмичења у Њујорку за сада је обележило и повлачење Летонца Ернестса Гулбиса због повреде. Гулбис је предао меч Аљажу Беденеу из Велике Британије при резултату 1:1 у сетовима и вођству рођеног Словенца са 3:0 у трећем. Беденеов ривал у другом колу биће Американац Доналд Јанг, који је после великог преокрета славио против 11. носиоца Жила Симона и направио највеће изненађење дана у мушкој конкуренцији.

Сличан преокрет као Јанг извео је Холанђанин Робин Хасе, који је елиминисао Дастина Брауна из Немачке са 4:6, 4:6, 6:3, 7:5, 6:4. Хасе сада чека бољег из дуела Аустралијанца Танасија Кокинакиса и Ришара Гаскеа из Француске.

Сигуран тријумф остварио је и Хрват Иво Карловић, који је са 6:3, 7:5, 7:5 победио Федерика Делбониса из Аргентине и осигурао дуел са Јижијем Веселим из Чешке.

Једно од изненађења приредио је Американац Остин Крајичек, који је елиминисао много искуснијег Сантјага Хиралда са 3:6, 7:6, 7:6, 7:6.

Коментари / 0

Оставите коментар