Гарсија: Ово је Рома какву желим!

Тренер Роме Руди Гарсија рекао је да су његови фудбалери у победи над Јувентусом деловали тачно онако како он жели, док је Масимилијано Алегри казао да је „стара дама" била превише „покорна".

Фудбал 03.09.2015 | 14:30
Гарсија: Ово је Рома какву желим!

„Ово је Рома какву сам хтео. Ово је Рома која је стварала врхунски фудбал током мојих првих 18 месеци у клубу. Заједничка жеља свих у тиму, укључујући и резерви, донела нам је додатну снагу. Знао сам да имамо сјајне играче, иако ми је избор био ограничен у одбрани", рекао је Гарсија на конференцији за новинаре после утакмице.

Рома је данас победила четвороструког узастопног шампиона Јувентус са 2:1 и тако прекинула лошу серију над великим ривалом. Стрелци су били Миралем Пјанић и новајлија Един Џеко.

„Увек размишљам о колективу и више од свега сам срећан због мојих играча. Могли смо да будемо бољи када смо водили 2:0 против 10 играча, али смо заборавили да после првог гола притиснемо Јуве. Тек је почетак сезоне, тако да овакве партије наговештавају пут који треба да следимо. Надам се да ћемо се овако смешити током сезоне. Почетак је добар, за сад", рекао је Гарсија.

Алегри је казао да је његов тим био превише „покоран", али и да није забринут након најлошијег старта сезоне Јувентуса.

„Добро смо реаговали, али је наш став био превише покоран од почетка меча. Играли смо против сјајне Роме и били смо под великим притиском у првом полувремену. Нисмо успели да пређемо пола и да нападнемо", рекао је Алегри за италијанске медије.

Јувентус никада до сада није почињао сезону са два узастопна пораза.

„Нисам забринут. Нажалост, овакве ствари се дешавају у фудбалу. Морамо да нешто мењамо, пре свега ментално. Сутра је коначно крај прелазног рока и моћи ћемо да се концентришемо да заједнички радимо, као група. Не волим кад се људи самосажаљевају, тако да морамо сада вредно да радимо и превазиђемо ову ситуацију", рекао је Алегри.

Коментари / 0

Оставите коментар