Ево колико је Партизан платио Субића...?!

Предсједник Борца Драшко Илић открио детаље трансфера доскорашњег капитена Александра Субића у Партизан.

Фудбал 02.09.2015 | 16:45
Ево колико је Партизан платио Субића...?!

Александар Субић од понедјељка је члан београдског Партизана с којим је потписао четворогодишњи уговор и задужио дрес са бројем 19.

На дан потписивања уговора у Хумској није објављено колико је Борац добио од Партизана за свог бочног играча и капитена, али је то дан касније открио предсједник Борца Драшко Илић.

"Трансфер за Субића је 70.000 евра, а од сваког наредног трансфера Борац ће добити 15 одсто. Поред тога договорена је и утакмица са Партизаном у октобру мјесецу на који ће доћи прва постава Партизана са својом управом и понуђена је варијанта Партизану да направимо пријатељски, братски споразум гдје ћемо имати сарадњу по свим нивоима и да у зимском прелазном периоду у Борцу уколико то буде потребно нађу се неки играчи Партизана како би нама помогли, а на неки начин помогли ову сарадњу", рекао је Илић.

Током љетног прелазног рока Субић је био на мети Сарајева, али и још неколико страних клуба, међу којима је наводно најконкретнији био белгијски Кортријк.

Тада се незванично спекулисало цифром од око 200.000 евра, али је на крају Субић напустио Борац уз далеко мање обештећење Бањалучанима.

"Гледајући висину трансфера, њом не можемо бити задовољни. Нажалост друге понуде за нашег капитена нису стигле. Али мислим да је ова понуда потпуно коректна и конкретна и да евентуални трансфер Субића из Партизана може бити поприлично велики и можда Борац кроз тих 15 одсто може доћи до много већег износа од овог који је сада реализован, а са оне друге спортске стране спортске, срећни и поносни смо јер смо нашем капитену да оде у један озбиљан клуб и да не заустављамо његову каријеру уговором са Борцем", рекао је Илић.

Доскорашњи капитен прилиском одласка из Борца опростио је клубу сва дуговања према њему.

"Субићу сам захвалан јер је одласком сва своја потраживања према Борцу отписао, мислим да је то око 13-14.000 КМ, опростио је тај дуг и имамо обећање људи из Партизана да ћемо да га видимо на Градском стадиону", додао је Илић.

Иако је предсједник Борца најавио да ће меч између Партизана и Борца бити одигран у октобру и то уз долазак првог тима црвено-бијелих, то је тешко изводиво, готово немогуће, с обзиром на згуснут распоред такмичења београдског клуба.

Партизан ће, наиме, током октобра играти четири утакмице Суперлиге Србије (3. октобра, 14. октобра, 18. октобра и 24. октобра) а осим тога играће и двије утакмице групне фазе Лиге Европе. Гостовање Аугсбургу на распореду је 1. октобра, а 22. октобра Партизан дочекује Атлетик Билбао.

Осим тога током октобра на распореду су и два кола репрезентативних квалификација за ЕУРО 2016, па је врло тешко повјеровати да ће се челници црвено-бијелих у овако згуснутом распореду одлучити за гостовање у Бањалуци са првим тимом.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борчевац

02.09.2015 15:37

А колико је узео Крупски портир а сада богати политичар и ГРОБАР БОРЦА?

ОДГОВОРИТЕ