Помама странаца за руинама у Требињу

У посљедње вријеме у Требињу влада права помама за старим, каменим кућама, за које су највише заинтересовани инвеститори из западне Европе.

Република Српска 01.09.2015 | 07:30
Помама странаца за руинама у Требињу

Трговци некретнинама кажу да руине овог љета највише купују Чеси, који су само током августа покуповали неколико старих кућа у приградском насељу Придворци и према најавама још ће да инвестирају.

Власник и директор агенције "Твико" Васо Милић прецизира да су прије неколико дана продали брачном пару из Чешке три старе куће, а траже и четврту, које планирају да реновирају и за почетак изнајмљују својим пријатељима.

Милић, међутим, наводи да Чеси имају у плану бављење етно-туризмом и да је велики број њих заинтересован за ову врсту куповине, тим прије што су наишли на разумијевање у Одјељењу за урбанизам града Требиња, гдје су све документе завршили за двадесетак дана.

Тврди да су иностраним купцима најинтересантнија мјеста у околини Требиња, а главни разлог интересовања Европљана за тај дио Републике Српске је, сматра, близина Дубровника и Херцег Новог, али и здрава клима и вода.

Милић тврди и да би, с обзиром на велику заинтересованост за куповину, обрт капитала ове врсте у Требињу био сваке године милионски да је Босна и Херцеговина склопила споразум о трговини с европским земљама, што кочи долазак инвеститора.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дивља јабука

01.09.2015 07:27

Има разних метода рекламирања производа а све се већином своде на лагање односно обмањивање потенцијалних купаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ег45г

01.09.2015 07:30

Наравно..Процула се вијест да це Куста бити градонацелник..Требиње це ,конацно, од касабе постати модеран град..

ОДГОВОРИТЕ
Name

тополино

01.09.2015 10:03

Тај ни себе није у стању довести у ред.

Name

република српска

01.09.2015 12:35

Турци не љубоморисите. Поносите се овим сто има РС. Требиње је ипак најљепси град у РС и БХ и нису га странци дзаба капарисали. Ви би радо и васу Басцарсију понудили и хвалили се како је странци хоце али видите тамо нико неце цак ни Бакир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

01.09.2015 15:15

Требиње је лијепи српски град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње цаллинг

01.09.2015 17:25

Није сто је моје није сто је српско него сто је стварно најљепси град. Муслимани пробајте да волите за промјену,изјесце вас мрзња и љубомора. Волио бих да будемо добре комсије,да се друзимо,сарадјујемо али како кад са вама манипулису.

ОДГОВОРИТЕ