Ако неко зна како је Серени, то је Штефи Граф!

Легендарна немачка тенисерка Штефи Граф зна врло добро како се осећа Серена Вилијамс јер на УС Опену има шансу да комплетира Грен слем.

Тенис 02.09.2015 | 19:00
Ако неко зна како је Серени, то је Штефи Граф!

Графова је последња тенисерка која је успела да освоји календарски Грен слем, а то јој је пошло за руком 1988. године, када је имала само 19 година.

Серена има прилику да испише нове странице историје уколико освоји УС Опен који почиње у понедељак, а успут и да се изједначи са Немицом по броју титула пошто би обе имале по 22. Више има само Маргарет Корт – 24.

“У овом тренутку ми је невероватно вруће. Када се то остави по страни, осећам срећу што су приче о освајању Грен слема готове. Осећам велико олакшање. Сада, када сам то успела, не постоји ништа више што можете да ми кажете да треба да урадим”, рекла је Графова пре 27 година.

Немогуће је просудити да ли Серена осећа исти притисак пред почетак последњег Грен слема ове сезоне, али је сигурно да је он присутан. То се видело посебно током Роџерс купа у Торонту, када ју је победила швајцарска тинејџерка Белинда Бенчић, али и Синсинатију, где је освојила титулу.

“Сећам се да сам осећала невероватан умор у Њујорку. Осећала сам очекивања око себе која нису била моја. Све ме је то гушило и спречавало ме је да се концентришем. Сви су причали о шанси коју имам и нисам могла све то да разумем. Имала сам само 19 година и осетила сам олакшање када се све завршило. Сада, 27 година касније, потпуно ми је невероватно да сам издржала тај притисак”, истакла је Графова.

Коментари / 0

Оставите коментар