Новак: Роџер је сад најбољи, а Рафа може до трофеја!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да верује да Роџер Федерер игра најбољи тенис у својој каријери, као и да Рафаел Надал има шансе на УС Опену.

Тенис 01.09.2015 | 21:00
Новак: Роџер је сад најбољи, а Рафа може до трофеја!

Такмичење на последњем Грен слему сезоне је почело јуче, а Ђоковића многи виде као главног фаворита за титулу, али је Федерер врло близу.

Швајцарац је победио Новака у финалу Мастерса у Синсинатију, а Ђоковић је још једном истакао да га је Федерер натерао да напредује током година.

“Нисам изненађен што Роџер игра тако добро. Мислим да можда игра најбољи тенис у својој каријери. У одличној форми је, агресиван, одузима време својим ривалима, а то ради најбоље. Често излази на мрежу, не даје вам ритам. Услови у Синсинатију су му помогли да то постигне”, нагласио је Ђоковић.

Због тога, али и свега што је постигао током каријере, српски тенисер Федерера сматра једним од својих највећих конкурената у Њујорку.

“И даље га видим као једног од најбољих тенисера на свету. Уз то је увек један од фаворите. Мислим да је његова агресивна игра боље, користи сваку могућу прилику да изађе на мрежу. Игра брзо, док Мари, Надал и ја волимо да чекамо више код поена. Роџер то зна и на томе заснива своју тактику. Мислим да је много тога и до његовог распореда, пошто је прави пример како се припрема за највеће турнире. Заслужио је да победи у Синсинатију, сада је на мени да одговорим. То је оно што сам одувек волео код нашег ривалства, јер увек терамо један другога да будемо бољи”, истакао је Новак.

Ђоковић је такође истакао да Надала никако не треба отписивати на УС Опену, иако од почетка ове сезоне не игра ни изблиза као у најбољим данима.

“Мислим да Рафа може да освоји УС Опен ове године. Федерер је био у сличној ситуацији 2013. године. Рафа не игра најбоље, али му се већ тако нешто десило и вратио се и имао једну од својих најбољих сезона 2013. Много улаже у своју игру и можда зато његово тело трпи више. Он је један од највреднијих тенисера на свету, сигуран сам да је мотивисан и зато не могу да га отпишем”, рекао је српски тенисер.

Што се тиче његове игре, Новак верује да је на правом путу, иако у другом делу сезоне на тврдој подлози играо два финала, али није освојио ниједну титулу.

“Одиграо сам велики број мечева пред Њујорк, мислим 14, пошто сам играо и дубл. Мислим да сам спреман за УС Опен. Самопоуздање је ту, иако сам изгубио два финала од Ендија и Роџера. У оба случаја њих двојица су били бољи играчи на терену. Надао сам се да ћу до сада доћи до своје најбоље игре и мислим да сам то постигао”, рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар