Негирају кривицу за смрт избјеглица

Четворица осумњичених трговаца људима изјаснили су се, пред судом у Мађарској, да се не осећају кривим за смрт избеглица чија тела су пронађена у једној хладњачи у Аустрији. Ухапшен и пети осумњичени.

Регион 30.08.2015 | 13:30
Негирају кривицу за смрт избјеглица

Кријумчари ће остати у притвору у Мађарској, мада полиција верује да су ухваћени трговци људима који су се јуче појавили пред судом у Кечкемету, нижег ранга једне од бројних бескрупулозних банди које транспортују имигранте у замену за, понекад, веома велике суме новца, пренела је агенција АФП.

Ухапшена четворка, од који су тројица Бугара, један стар 29, други 30 и трећи 50 година као и четврти Авганистанац од 28 година остаће у притвору до 29. септембра, пошто су из мађарског тужилаштва, новинарима рекли да се осумњичени суочавају са оптужбама за кријумчарење људи, мучење и остваривање финансијске користи.

Мађарска полиција је прво привела седам осумњичених, од којих је четворицу ухапсила - тројицу Бугара и једног Авганистанца, преноси Тањуг.

Камион хладњача са телима 59 мушкараца, осам жена и четворо деце, пронађен је на ауто-путу код аустријског места Парндорф, пошто је хладњача од 7,5 тона у среду кренула из Будимпеште, прешла мађарско-аустријску границу и у четвртак камион је остављен у зауставној траци на ауто-путу.

У камиону, који су кријумчари користили за пребацивање илегалаца, полиција је контролисала пошто је дуго стајао у зауставној траци када су пронађења тела мртвих избеглица.

Ухапшена пета особа због смрти избеглица

Мађарска полиција ухапсила је пету особу која се повезује са проналаском више од 70 мртвих избеглица у напуштеном камиону-цистерни.

Полиција је навела да је у питању још један, четврти, бугарски држављанин, који се испитује због сумње да је починио кривично дело кријумчарења људи.

Новоосумњичени је ухапшен касно синоћ, наводи АФП.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар