Обрадовић: Ивана на правом путу за Рио!

Тренер српске рекордерке у скоку у даљ жали што њен залет у Пекингу није био на највишем нивоу, као прошле године.

Остали спортови 30.08.2015 | 08:20
Обрадовић: Ивана на правом путу за Рио!

Ивана Шпановић (25) је освајањем бронзане медаље на Светском првенству у Пекингу наставила импресиван низ, до пре неколико година незамислив за неког репрезентативца Србије у атлетици.

Велики потенцијал почела је да остварује на СП у Москви 2013, када је узела прву бронзу, а након тога је учествовала на још четири европска и светска шампионата (два у дворани, два на отвореном) и на сва четири успела да се попне на победничко постоље.

Освојила је једно злато, једно сребро и две бронзе.

СП у Пекингу остаће уписано као могућа прекретница ка још већим успесима, јер је "пробила" границу од седам метара, која је била више психолошка него физичка.

"Ивана је спремна за још веће даљине, око 7,10 метара, али то се овде није догодило", рекао је њен тренер Горан Обрадовић извештачу "Спортског журнала" са СП.

"Проблем је био што због њене повреде кука нисмо успели да реализујемо залет на прошлогодишњем, беспрекорном нивоу. Ритам, утрчавање, али и мало опружање при доскоку, показали су се као проблем. Побољшала је скочност, смршала је, али..."

Ипак, Обрадовић верује да после прескочених 7,01 ништа више неће бити исто, пре свега у њеном приступу такмичењима. А, следећег лета на програму су Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Шпановић је у Лондону 2012. заузела 11. место, са резултатом 6,35 метара.

"Сада има нови ниво са ког креће ка медаљама. На правом смо путу када је Рио у питању", уверен је Горан Обрадовић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар