СЛС: Мучење Партизана са ОФК-ом!

Фудбалери Партизана савладали су ОФК Београд са 2:1, у дуелу осмог кола Суперлиге Србије.

Фудбал 29.08.2015 | 23:15
СЛС: Мучење Партизана са ОФК-ом!

Екипа Зорана Милинковића одиграла је веома добро прво и знатно слабије друго полувреме, а на крају је успела да освоји вредна три бода после неуспеха у плеј-офу за Лигу шампиона.

Андрија Живковић псотигао је први гол већ у петом минуту на асистенцију Саше Илића, а у 34. минуту на 2:0 је повећао Иван Шапоњић после центаршута Вулићевића.

ОФК је у наставку заиграо много боље, смањио је преко Игњатијевића у 50. минуту, а у финишу је пропустио одличну шансу да однесе бод из Хумске.

Црно-бели сада имају 15 бодова, два мање од лидера Црвене звезде.

Ток меча:

Партизан је покушао да одмах стигне до вођства, па је Абубакар запретио већ у другом минуту. Одбрана гостију успела је да се одбрани, а после корнера је покушао Ћирковић.

У четвртом минуту добру прилику имао је Саша Илић после додавања Живковића, али је слабо шутирао у голмана ОФК Београда.

Ипак, Партизан је две минута касније стигао до жељеног гола. Абубакар је проиграо Илића на левој страни, капитен је пребацио лопту на другу стативу где је млади Живковић натрчао и практично је угурао у мрежу.

Партизан је, после раног вођства, мало успорио и гости са Карабурме дошли су до даха. У 25. минуту Брашанац је покушао главом после додавања Живковића, али је то учинио слабо.

ОФК у првих 25 минута није ниједном запретио Живку Живковићу, па су црно-бели лагано чували предност. Прва опасност по гол Партизана виђена је у 30. минуту, ОФК је имао корнер, али је прошло без шансе.

Партизан је до 2:0 лако могао у 35. минуту. Живковић је добро искористио одбитак, али је из веома добре ситуације шутирао слабо поред гола.

Минут касније Шапоњић је дуплирао предност. Вулићевић је одлично прошао по десној страни и идеално центрирао, а Шапоњић је главом сместио лопту у мрежу, иако је утисак да је био у офсајду.

У финишу првог дела није било промене резултата, па је Партизан на велики одмор отишао са сигурном предношћу.

Почетком другог дела ОФК је смањио, практично без игре. Стрелац је после велике гужве у казненом простору у 52. минуту био Никола Игњатијевић који је практично из мртвог угла савладао Живка Живковића.

Већ у следећем минуту гости су лако могли до изједначења, али је лопта после одличне акције прошла за мало поред гола Партизана.

Партизан је озбиљно запретио у 60. минуту. Вулићевић је добио одличну лопту на десној страни, али је одбрана ОФК Београда некако зауставила његов пас ка Шапоњићу.

У последњих 20-ак минута и Партизан је играо нешто опрезније због резултата. У 84. минуту ОФК је имао велику шансу за 2:2. Симић се нашао ’очи у очи’ са голманом Партизана, али није се најбоље снашао и Живковић је успео да одбрани. До краја меча није била узбуђењја и бодови су остали у Хумској.

Коментари / 0

Оставите коментар