Рајковић већ у недјељу брани за Макаби!

Најбољи млади голман света отпутовао за Тел Авив, на лекарске прегледе и потписивање уговора са учесником Лиге шампиона.

Фудбал 29.08.2015 | 22:15
Рајковић већ у недјељу брани за Макаби!

Предраг Рајковић одлази из Црвене звезде са непуних 20 година и необављеног посла.

Неће му се остварити сан, да црвено-беле напусти наредног лета, после освојене титуле првака Србије, али ће помоћи клубу преко потребним новцем од обештећења за прелазак у Макаби из Тел Авива!

"Златни орлић" у петак у 20.20 часова је одлетео за Истанбул, а одатле ће у главни град Израела, на лекарске прегледе и потписивање уговора са Макабијем, нашег тренера Славише Јокановића.

Макаби ће најбољег младог голмана света платити три милиона евра, што је само део "колача" који му следује за пласман у Лигу шампиона, где ће се у групи Г такмичити са Челсијем, Портом и Динамом из Кијева.

Рајковића је силно желео и бундеслигаш Аугсбург, његова делегација боравила је у петак на "Маракани", али перспективни Неготинац предстојеће јесени ипак неће бранити против Партизана у мечевима Лиге Европе.

Макаби је био конкретнији, нудио је сав новац одмах, док је Аугсбург као компензацију за нешто слабију понуду давао проценте од наредне продаје... Како управи Звезде "гори под ногама", Макаби је био пожељнија варијанта, а са тим се сложио и Предраг Рајковић.

Он би већ у недељу могао да се нађе међу Макабијевим стативама, на гостовању Хапоелу Бер Шеви, а дан касније биће опет у Београду, на окупљању "А" репрезентације Србије за квалификациони меч ЕУРО 2016. против Јерменије у Новом Саду и пријатељски дуел са Француском у Бордоу.

Рајковић је у Звезду дошао из Јагодине, а занимљиво је да је уговор потписао на данашњи датум 2013. године.

"Маракану" су овог лета, уз симболично обештећење, напустили Вукан Савићевић, Дарко Лазић и Ифеани Оњило, а некадашњи капитен Дарко Лазовић и Милош Босанчић као слободни играчи.

Коментари / 0

Оставите коментар