Видео - ЛШ: Рапид избацио Ајакс из ЛШ!!!

Рапид гурнуо Ајакс у канал! Узалуд Гудељов првенац, Холанђани ризикују директно место у групи Лиге шампиона! Аустријанци усред Амстердама славили са 3:2!

Фудбал 05.08.2015 | 08:40
Видео - ЛШ: Рапид избацио Ајакс из ЛШ!!!

Клуб из најотворенијег града Европе могао би вечерас колективно да скокне до једног од чувених кофи-шопова и тражи нешто за поправљање расположења. Бечки Рапид је наиме усред Амстердама славио са 3:2 и избацио премлади тим Ајакса из Лиге шампиона! Није међутим само тај резултатски неуспех крив за то што је морал Копљаника вечерас утопљен попут неког грешника у једном од околних канала. Већ утисак да Ајакс овог лета није урадио довољно да поврати доминацију макар у Холандији.

Безопасно су се вртели домаћи око казненог простора Рапида, док је одбрамбени део тима оставио утисак да би могао да му да гол чак и онај који што је у Амстердам стигао превасходно да би посетио чувену улицу црвених фењера.

Већ у 12. минуту 19-годишњи Кени Тете је испустио из вида опасног Роберта Берића, а овај, сам као дух на другој стативи, ћушнуо лопту у мрежу за 1:0. У 39. предност је дуплирао сигурно најбољи актер вечерашње утакмице Луис Шауб, који се поред статичне одбране Ајакса олако дошетао до казненог простора и прецизним ударцем наговестио Рапидов пролаз у бараж. Последњи трзај Ајакса, који је на полувремену прве утакмице водио са 2:0, видели смо у наставку. Прво феноменалан волеј Аркадијуша Милика за 2:1 из првог шута у оквир противничког гола тек у 52. минуту утакмице. И потом првенац летњег појачања Немање Гудеља у дресу холандског гиганта.

И све јово-наново од нуле? Није баш тако.

Следећи гол Рапида се наиме рачунао као два. И чим је одлични Шауб, после не баш сјајне реакције Гудеља само два минута после његовог гола, други пут затресао мрежу свима је било јасно да Ајаксу одзвонило. И не само њему. Холандском фудбалу сада опасно прети могућност да изгуби директно место у групној фази Лиге шампиона.

Резултати трећег кола квалификација за Лигу шампиона:

АПОЕЛ – Мидтјиланд 0:1 (0:1)/први меч 2:1
/Свиатченко 3/

Молде – Динамо Загреб 3:3 (1:3) / први меч 1:1
/Хусеин 43, Елијунуси 52, Камара 75 – Пјаца 17, Адеми 20, Рог 22/

Ајакс – Рапид Беч 2:3 (0:2)/ први меч 2:2
/Милик 52, Гудељ 75 – Берић 12, Шауб 39, 77/

20.45: Монако – Јанг Бојс / први меч 3:1

Среда:

Астана – ХЈК (0:0)
Карабаг – Селтик (0:1)
Спарта Праг – ЦСКА Москва (2:2)
БАТЕ Борисов – Видеотон (1:1)
Базел – Лех Познањ (3:1)
Клуб Бриж – Панатинаикос (1:2)
Малме – Салцбург (0:2)
Шахтјор – Фенербахче (0:0)
Викторија Плзењ - Макави Тел Авив (2:1)
Милсами – Скендербег (0:2)
Партизан – Стеауа (1:1)

Коментари / 0

Оставите коментар