СНСД у Дуњићевој "изворној" илегали

У својим поштанским сандучићима Градишчани су ових дана затекли летке у којима се Зоран Латиновић, начелник општине и Радислав Дончић, оспорени предсједник општинске Скупштине, оптужују да је због њиховог како се наводи „домаћинског вођења“ Градишка изгубила 7 нових инвеститора, 500 радних мјеста у привреди , преко десет милиона конвертибилних марака нових инвестиција те да су исплатама додатака одборницима Скупштини општине, која мјесецима не засједа, оштетили буџет за преко 220 хиљада марка.

Република Српска 05.08.2015 | 07:13
СНСД у Дуњићевој "изворној" илегали

Дуњићева фармацеутска фирма је главни снабдјевач здравствених установа у Републици Српској, а његова приватна здравствена установа има један од најповољнијих уговора са Фондом здравства Републике Српске, у којем већ деценију главни ријеч води СНСД. Нажалост, превише је „неупућених“, чак и у врховима политичких странака

Да није ријеч о врхунском лицемјерју, могло би се бар констатовати како су ово заиста забрињавајући подаци. Руку на срце није их лако ни демантовати. Међутим, питањем: „Колико ће Градишку још коштати фотеља Радислава Дончића“, аутор летка је јасно открио свој „брижљиво скривани“ идентитет, па и своје лицемјерје. Не муче, дакле, новоформирану локалну коалицију окупљену око СНСД -а, потрошена јавна средства и изгубљана могућа добит грађана ове општине него, на летку, дебелом линијом подвучна, Дончићава фотеља, чиме су сами себе деградирали. Међутим урадили су они то одавно.

Врхунац те деградације је да је СНСД, поред све своје партијске инфраструктуре и медијске машинерије, сада у Градишци прешао у илегалу. Сакрио се у мишију рупу и илегално растура јефтино штампане летке на којима локалну власт терети да је на накнаде одборницима потрошила 220 хиљада марака – заборављајући, ваљда, чињеницу да су те накнаде исплаћиване и одборницима из њихових редова. Јесу ли можда одборници СНСД-а, ДНС-а или четири Дуњићава пребјега, одбили да приме новац за свој нерад? Заборавили су и на више од 40 милиона марака кредитних задужња која су Латиновићу оставили у наслеђе када су 2012. изгубили власт у Градишци.

Али најтрагикомичније од свега је ипак да су заборавили да их је на тим изборима поразио Славко Дуњић и да су умјесто да њега критикују и тиме добију сигурне политичке поене, сада у позицији да својим гласачима презентују Славкове „изворне“ квлитете, које ето раније нису препознали. Раније су, ваљда, били у заблуди па су о њему мислили и говорили све најгоре, као и он о њима. Али су ипак одавно добро пословали.

Када је Славко Дуњић „вожд“ градишког СДС-а, почетком ове године и даље вртећи бројанице и „благодарећи Господу“ који га је „свом народу подарио“ , одлучио да окрене копље према дојучерашњем страначком „сабрату“ Зорану Латиновићу и и прави савез са онима које је само неколико мјесеци раније оптуживао за пљачку и девастацију Републике Српске, то је за слабо упућене било изненађење.

Да је неко прије посљедњих избора просјечног присталицу Додиковог СНСД-а у Градишци упитао шта највише замјера супарничком СДС-у, претворило би се то у осипање дрвља и камења по Дуњићу и његовим „часним“ радњама. Боље мишљење о њему није владало ни у другим политичким странкама, па ни у великом дијелу СДС-а. Како је таква „поштењачина“ накупила 7.000 гласова на изборима то је друга прича....

Није кум Фонд

Вратимо се теми. Након што је окренуо леђа до јучерашњим страначким колегама Дуњић, иначе народни посланик је кренуо у коалициони загрљај СНСД-у, повукавши за собом још четири одборника СДС-а (тачније два одборника СДС-а, и два која су у ову странку нешто раније прешла из ПДП-а).

Кап у чаши, тврдио је тада Дуњић, прелила, је смјена његовог пулена др Тихомра Михајловића са мјеста директора локалног Дома Здравља.

Мање чудо, за боље упућене, је то што је Дуњић јавно приглио „Чувара Српске и кумовских послова“, од чињенице што овај стари пословни партнер Додиковог режима одавно није искључен из СДС и што се уопште нашао на изборној листи ове странке на прошлогодишњим изборима. Дуњићева фармацеутска фирма је главни снабдјевач здравствених установа у Републици Српској, а његова приватна здравствена установа има један од најповољнијих уговора са Фондом здравства, у којем већ деценију главни ријеч води СНСД. Нажалост, превише је „неупућених“, чак и у врховима политичких странака.

Наравно, да је Савез за промјене остварио побједу на Општим изборима 2014, Дуњић би остао у редовима СДС-а и чувао своје стечене пословне погодности. Пошто је испало како је испало – њему наравно није ни на памет пало, да угрожава свој, милионе вриједан бизнис. Славко Дуњић у Градишком СДС-у није званично имао високу фукцију.

Али... и птице на грани знају да је уз кума Ђорђа Крчмара био алфа и омега ове странке на локалном нивоу, а тиме и врло битан фактор локлне власти од 2012. године када је до тадашња опозиција након вишегодишње владавине поразила власт окупљну око СНСД - а. Тако је било све док није одлучио да и странку и кума, промијени за нешто, њему уносније.

Е ту је врхунац лицемјерја. Дуњић је све до прије неколико мјесеци, у Градишци био један и то врло, врло вриједан точак локалне власти. Ту власт су подржавали одборници који су сада у његовом новом јату, као и одборници ДНС-а који су им се такође придружили.

Испада да локлани СНСД сада, између осталог и летцим, покушава јавности, а нарочито својим присталицама, „објаснити“, да је власт у којој су и њихови коалициони партнери били врло, врло важан фактор до фебруара ове године ваљала, а од тада не ваља. Па ако је до фебруара ваљала, зашто су онда тада одлучили да је мијењају!?

Ако ни до тада није ваљала и ако је радила на штету грађана Градишке, онда ће морати да објасне како су Дуњић и његови пулени, до сада били лоши момци из СДС-а, који су „заустављали инвестиције“ трошили „народне паре“, а од сада им се десило велико преумљење, па су постали поштењачине са којим би нас све требала чекати љепша будућност, још само само да Урош Граховац засједне у Дончићеву фотељу.

Играч и играчке

Граховца је новоформирана скупштинска већина изабрала на ту позицију почетком фебруара на сједници одржаној у Дому културе. То скупштинско засједње начелник општине и досадашње руковоство нису никада прихватили оспоравјући му легитимитет.

Од тада па све до данас нова већина безуспјешно покушава преузети власт. Граховчева борба за фотељу Радислава Дончића, почела је да личи на циркус од самога почетка када је „новоизабрани“ уз помоћ бравар и пајсера проваљивао у канцеларију предсједника Скупштине општине. Након тога је услиједила фарса са полицијом која на крају, како се испоставило није имала налог да асистра примопредаји, до два покушаја провођења одлуке Окружног суда у Бањалуци током прошлог мјесеца – опет безуспјешно.

Ко је у игри „најбржа столица“ себи задао више аутоголова? Јасно – СНСД! Умјесто да сачекају изборе на јесен идуће године оштро критикујући локалну власт – а сигурно је да би могли наћи дебеле аргументе за то, фаворити са подршком режима Милорада Додика на нивоу Републике Српоске, свих режимских медија, корумпираних судија и судова, потплаћене гласачке машинерије, су сами себе претворили у аутсајдере тек предстојеће политичке утакмице.

Моћни СНСД не само да је чврсто стегао загрљај са „најцрњим“ дијелом СДС-а, како су га звали, оног окупљеног око Славка Дуњића (однедавно члана „нове странке“ СДС 1990 „изворна“ – озбиљног конкурента Партији уједињних пензионера), већ апсолутно игра Дуњићеву игру. Овај вјешти манипулатор још од потоњих времена „кожних капута“, па преко времена „инстант српства“, нашао је нове марионете.

Локални лидери СНСД-а, Зоран Аџић, а нарочито Урош Граховац“, добро су загризли Дуњићеву удицу и сада играју његову игру. На то их је, тврди добро обавијештен извор, упозоравао искусни, бивши начелник општине из редова СНСД-а, Никола Крагуљ. На њихову жалост нису га послушали. Најновијиом „летак –диверзијом“ СНСД је себи забио такав ауто го да бих могао помислити да их је оваквој „политичкој вјештини“ научио Латиновићев савјетник Младен Крсмановић. Чудо да га у летку не помињу. Али о градишким савјетницима и савјетницама – ускоро опшрније.

Није све тако црно-бијело.

Аутор: Миљан Ковач

Извор: Импулспортал

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

исто

05.08.2015 05:51

Исто овако по Невесињу раде и срамоте странку која им је све прузила.Сарадују са резимом и подмецу Босицу. То је најизразеније било када су га покусали срусити на странацким изборима потпомогнути тајкунима и дезертерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

05.08.2015 05:58

Дуњић, Стевандић,Митровић,Бањац.....полу људи полу шаховске фигуре.Лицемјери највишег ранга!!!!моралне нуле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

05.08.2015 07:42

Знате како се бира руководство овог нецега сто оснивају Дуњиц и кримоси из рата?Сви морају проци холтер.

Name

333

05.08.2015 06:03

Све то треба растјерати.Да је народ паметан као сто није па лијепо истјерати сва г..на из фотеља.Како се која власт мијења тако запосљава своју фамилију и странацки подобне људе.Ниста нису урадили за привреду Градиска.Када погледате одборнике у Скупстини то је брука и срамота.80% несколовано и неписмено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куба

05.08.2015 06:13

Присјети се Славкане ста вам је рецено у посјети Куби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

05.08.2015 06:31

Ко Бањца зна, могао је и оцекивати да це бити побегуља, он на прву изгледа као папак. Гласао сам и гласацу за СДС, али за њега никад нисам, сад само кад помислим како је свим оним људима који су му дали свој глас, јер их је својим зестоким говорима придобио за себе, неки од њих су отворено рекли да им је Миле сада дрази него овај лицемјерко и папак, а искрено су били против овог првог, не као Дарко. Дарко Мустафа, као онај из Боја на Косову, само сто је како је у филму објасњено, оног неко натјерао да мора постати потурица, иако нема оправдања, а овај се продао за паре, мјеста у разним одборима, накнаде, постотке, послице...зна народ како се зову ти сто им морас платити. Наравно, крив је и СДС сто не води рацуна о листама на изборима. Надам се да це бити паметнији сљедеци пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуг

05.08.2015 06:38

Драге патриоте како знате да ојадите дрзаву тако сте и ојадили бидзет опстине Градиска. Када су се појавили нацелник Латиновиц и људи окупљени око њега (Донциц и екипа)и смањили дуг сад би ви поново у њихове столице хер вам је само до столица стало. Срам вас било и тебе Уросе и твојих одметника од СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

05.08.2015 06:38

У Градисци се од нове године убило,објесило или на други нацин изврсило самоубиство висе људи него од 1945 до 2015-е.Страсна је безизлазност у којој људи зиве под притиском...без посла или било какве наде у зивот.А те лопурде какав је Дуњиц тај Граховац или Зоран Адзиц па то свијет није видио.Овај ДНС?Ма то су такве мрлине и лесинари да је страсно...Да се разумијемо ни Градиски СДС није цвјецка...има ту људи који уопсте неби смјели бити ни цланови а не функционери странке....и мозете прицати ко ста хоце Зоран Латиновиц је једини посте у тој политици Градиске.Једини који домацински види Град.А ова подметања Адзица су јос један ауто го.Питајте Адзица ко је платио поправку аута из екектра које је пијан разбио возеци се из таxибара са скупа странке?Дали је полиција смјела направити извјестај?Питајте га у каквој је вези са Зденком Сормаз.Како је направио и са цијим парама трафо станицу на викендици у Подградцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

05.08.2015 06:41

Одличан текст.. И данас се нечему као надају...ма нема ниста Од преузимања .

ОДГОВОРИТЕ
Name

преузимање

05.08.2015 07:41

Управо су провалили у скупштинску салу и кабинет предсједника СО

Name

Кум

05.08.2015 06:45

Дуњиц се завадио с пола кумова. Када је интерес у питању нема од њега ни брата ни побратима. Ста му онд знаци да промијени партију? Ниста. А Урос литгуз када упола уради за село као сто је Донциц урадио за поткозарска села нека онда пита за столицу. Плата се треба заслузити радом а не летцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАДИСКА

05.08.2015 07:10

ЗА ДУЊУ БРОЈАНИЦУ СЕ ВЕЦ ОДАВНО СВЕ ЗНА А КАД ЈОС ПОГЛЕДАС КО СУ МУ УЗДАНИЦЕ, СВЕ ЉУДСТВО И КАРАКТЕР, ИЗМЈЕЊАЛИ ТРИ СТРАНКЕ ЗА ЈЕДАН МАНДАТ А НЕЗНАЈУ ПОСТЕНО ПРЕЦИ ПРЕКО ПЈЕСАЦКОГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

05.08.2015 07:29

Дуњић и Аџић сада велики пријатељи, а сјетите се дуела њих двојице на инфо каналу, пљували један по другом до изнемоглости. Шта ти је интерес, вриједи више и од образа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

05.08.2015 07:36

У Градисци скупстинса вецина виси о концу....ако пукне конац и бобци се проспу....оде све....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД-овац

05.08.2015 07:44

Аџић и Граховац су уништили СНСД у Градишци! Дозволили су да странком руководи Дуњић којег су до јуче пљували на сва уста. Искрени чланови СНСД-а се згражавају кад виде шта се дешава са странком, а све ради личног интереса Славка Дуњића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБРАЗ ЂОН

05.08.2015 07:50

Дуњић и Аџић сада велики пријатељи, а сјетите се дуела њих двојице на инфо каналу, пљували један по другом до изнемоглости. Шта ти је интерес, вриједи више и од образа. То је најбоље рекао генерал Благоје Граховац у емисији ПУЛС БН ТВ: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=5ДЦwјГ8ЕзWQ Господин Миљан Ковач је то све сликовито описао, и на томе му хвала у моје име и свих поштених и забринутих грађана Градишке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле кестен

07.08.2015 12:42

Под хитно овјери здравствену књижицу или се јави Суботићу ветренару.

Name

Никола Крагуљ

05.08.2015 08:04

Е мој Зока и мој Урке, лијепо вам је рекао вас цика Никола, немојте се играти са вецом дјецом од себе, опет це бити плаца. Али јок, нецете ви да слусате, јос дијелите тамо неке летке и играте се са малим Славком, па це те мени доци плацуци, у сузама и јецајуци. Само да знате да се и тетак Миле наљутио и поруцио да це те ици у цосак и нецете добити лизало. Цика Нидзо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хихи

05.08.2015 08:40

Милорад Додик је нас краљ, политичар са 20 годна искуства, као Мило из Црне Горе, владаце дозивотно, а ви хејтери боље ћутите и не сирите песимизам међју народом, вед подузетницки дух...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

05.08.2015 09:38

Сви такви истомисљеници су хебали матер постеном народу, зато је повецан број самобистава.

Name

вријеме курве, фукаре и будале

05.08.2015 08:51

Ако ову земљу не преузме страни фактор у потпуности, биће ливада, а онда слиједи и физички нестанак овог народа. Срби не смију бити нигдје ни у каквој управи и не смију ни о чему одлучивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

23.09.2015 18:22

Тихомир Михајловић је најкорумпиранији директор у историји ДЗ Градишка,примао људе на посао за паре.