ЛШ: Динамо испутио 3:0, али је прошао даље!

Фудбалска шизофренија! Молде промашио два пенала, Динамо водио са 3:0, па се једва провукао са играчем више! Луд, сасвим луд меч у Норвешкој!

 

Фудбал 04.08.2015 | 21:40
ЛШ: Динамо испутио 3:0, али је прошао даље!

Доктор Џекил и мистер Хајд у изведби Молдеа и Динама. Загребачки клуп је на крају успео да прође у бараж за пласман у Лигу шампиона, пошто је успео да сачува живу главу упркос иницијалном вођству од 3:0 и играчу више у последњих 20-ак минута утакмице. На крају 3:3 и пролаз даље за Модре захваљујући већем броју голова у гостима с обзиром на то да је први меч на Максимиру завршен резултатом 1:1

Реванш сасвим другачији. И периоди игре у којима ни Молде ни Динамо нису личили на себе. Домаћи су наиме већ у осмом минуту имали прилику са пенала, али је Ола Камара запео као ненормалан и лопту посла на трибине.

Уследио је потпун суноврат домаћих. У размаку од само пет минута Марко Пјаца, Адријан Адеми и 5.000.000 евра вредно појачање Динама из Сплита Марко Рог – уз несебичну помоћ одличног Чилеанца Анхела Енрикеза, али и трагичне одбране Молдеа - три пута су тресли мрежу Норвежана, па се учинило да је све готово већ после 22. минута игре. Из три шута у првом полувремену три гола је постигао шампион Хрватске.

Авај.

У 43. минуту Етзаз Хусаин смањује заостатак на 1:3 да би у 45. Хармет Синг промашио још један једанаестерац за Молде?! Тачније одбранио га је сјајном парадом Едуардо. Међутим већ после седам минута игре у другом полувремену енглески судија Мајкл Оливер још једном је показао колико је лак на пеналу. Трећи пут је свирао најстрожу казну, а овај пут је Мохамед Ељунуси био прецизан и вратио Молде у живот. Само да би у 72. наивни, иако 27-годишњи Вегард Форен добио други жути картон и оставио саиграче на цедилу. Али и са таквим дефицитиом Молде је успео да поред врло, врло лоше одбране Модрих постигне и трећи гол. Камара је био стрелац, али... Утисак је да би за Молде било много боље да је искористио онај пенал при резултату 0:0.

Пјаца, Енрикез, Рог то су играчи који једним потезом могу да реше утакмицу. Одбрана Динама исто тако. Само у супротном смеру. Озбиљне европске екипе умеће то да казне, али Динаму је најбитније да ће их сасвим сигурно имати за ривале ове јесени, јер је ремијем у Скандинавији обезбедио макар групну фазу Лиге Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар