Северини опомена због дјетета!

Бизнисмен се жалио хрватским властима да мајка превише експонира сина, стручњаци кажу да родитељ мора да заштити интерес детета, а певачица наставља по своме.

Забава 04.08.2015 | 09:27
Северини опомена због дјетета!

Упркос томе што се Милан Поповић противи да му син Александар буде уз маминог дечка Игора Којића и да се његове слике каче на друштвене мреже, Северина је јуче пре наступа у Словенији поставила фотографију поред које је један од коментара открио ко чува Александра док она наступа.

- Севе, сад смо ти виделе момка, шета са дететом по риви! - писало је.
Ивана Милас Кларић из загребачког Центра за социјалну скрб за дневник.хр прокоментарисала је наводе да Северина угрожава права свог сина.

- Објава дететове фотографије на друштвеним мрежама у одређеним околностима може бити угрожавајућа за дете, што га може изложити потенцијалној опасности, па родитељи о томе морају водити рачуна. Прописи не забрањују родитељима да објављују фотографије деце, али наводе да су родитељи дужни да заштите интерес детета у свим аспектима. Нажалост, многи родитељи свакодневно путем друштвених мрежа деле обиље података о себи и деци с врло широким кругом непознатих људи, што упућује на непознавање или занемаривање заштите приватности и заштите права деце уопштено - каже Милас Кларић.

Сличан одговор “Блицу” је стигао и из српског Центра за социјални рад:

- Градски центар за социјални рад у обавези је да поштује право на приватност и у законској је обавези да се ангажује уколико постоји пријава или сумња да су детету угрожени здравље, безбедност и развој.

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па није здраво

04.08.2015 19:05

Медјутим, ста она ту да ради. Њој истице вријеме биолоски за каријеру и граби ста мозе. Да прекине пјевати годину дана нико се не би сјетио неке њене пјесме осим оне соферске Гас, гас. Мора тако. Постовани је знао кад ју је пармацио да зена мора радити.

ОДГОВОРИТЕ