Земан: САД криве за илегалне мигранте

За садашњи илегални прилив избјеглица у земље Европе криве су САД и државе које су исто тако водиле "неразумну" политику у Ираку, Либији и Сирији, рекао је предсједник Чешке Милош Земан.

Свијет 03.08.2015 | 15:00
Земан: САД криве за илегалне мигранте

"Садашњи миграциони талас у Европи настао је због луде идеје да се изведе инвазија у Ираку, гдје се наводно налазило оружје за масовно уништавање, које на крају није пронађено. Десила се и због луде идеје да се заведе ред у Либији, а затим у Сирији", рекао Земан у интервјуу листу "Блеск".

Земан је додао да је увјерен да су сличне акције постале разлог за настанак садашњих терористичких режима, што је довело до неконтролисаног прилива имиграната у европске државе.

Предсједник Чешке нагласио је да су за то криве не само САД већ и оне европске државе које су координисале акције против Либије.

Он је изјавио да намјерава да предложи на наредној сједници Генералне скупштине УН да се успостави систем такозваних плавих шљемова — заједничких јединица које улазе у ту организацију, преноси "Спутњик".

"За сада би их чиниле специјалне снаге које ће бити ангажоване у ликвидацији база за обуку терориста. Управо се тим и треба сада бавити, а не упадати негдје са тенковима, артиљеријом и пјешадијом", сматра Земан.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Око соколово

03.08.2015 14:50

Све то је посљедица накарадне идеје о чечтвртом рајху. Још 1988 године сам изјавио да ће они напраити гадних проблема и проблема. Рушење берлинског зида и уједињење двије њемачке је био старт тог процеса. И направили су проблема. Југославију су потпуно развалли а економски потпуно уништили пола држава европског континента. За њих четврти рајх нема цијену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прле

03.08.2015 15:48

Само полако све ће се вратити онима кои су изазвали ове несреће јер су глупи и невиде да је све повезано и ништа се неможе урадити другом а да останеш недодирљив.

ОДГОВОРИТЕ