Надал: Тврда подлога је сасвим друга прича!

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да се нада да ће му титула у Хамбургу донети потребно самопоуздање пред део сезоне који се игра на тврдој подлози.

Тенис 03.08.2015 | 15:40
Надал: Тврда подлога је сасвим друга прича!

Надал је у финалу турнира у немачком граду победио Италијана Фабија Фоњинија са 7:5, 7:5, и тако освојио своју 47. титулу на шљаци.

Некадашњи први рекет света на тај начин се Фоњинију осветио за два пораза која је ове године претрпео од њега, у Рио де Жанеиру и Барселони.

“Изгубио сам два пута заредом од њега и знао сам да ме чека тежак меч. Али, мислим да сам имао одличан приступ, био сам позитиван, борио сам се за сваку лопту. Било је и тешких тренутака, пропуштених прилика, али сам успевао да се вратим и борио сам се. Пресрећан сам због победе, она је веома битна за мене”, рекао је Надал.

Надал се тријумфом над Фоњинијем постарао да 11. годину заредом освоји барем једну титулу на шљаци у Европи, а такође је освојио 311.775 евра и 500 бодова.

“Сада почиње сезона на тврдој подлози, која ће бити потпуно другачија прича. Ипак, задржаћу исти приступ, а ова титула ће ми помоћи по питању самопоуздања, да будем мирнији, а уједно и додам бодове у борби за место на завршном Мастерсу сезоне”, истакао је Надал.

Наредни турнир на којем ће Надал учествовати је Роџерс куп у Монтреалу који почиње 14. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар