БЕЛ: Кренули с побједама Стандард и Андерлехт!

Муслинов Стандард се померио са нуле, Хрват Сантини пресудио Варегему! Екипа из Лијежа поново показала слобости у дефанзиви, али заслужено тријумфовала – 2:1. Митров наследник бије главом као ногом: Сила повео Андерлехт ка врху. Јури Тилеманс завршио посао на незгодном гостовању Леувену, дебитовао Окака - 2:0.

Фудбал 03.08.2015 | 11:20
БЕЛ: Кренули с побједама Стандард и Андерлехт!

Сезона за Славољуба Муслина и Стандард није почела бајковито. Прво пораз од Кортрајака, па тешко извојевана победа против сарајевског Жељезничара у оквиру квалификација за Лигу Европе. Али изгелда да тим који предводи некадашњи стратег Црвене звезде сваким даном у сваком погледу све више напредује.

Вечерас је у Лијежу пао врло незгодни Зулте Варегем. Муслинова чета није блистала, али је поготком Хрвата Ивана Сантинија забележила прве бодове у овој сезони – 2:1. И дуел са Варгемом показао је да ће Славољуб Муслин имати силних мука док скоцка све линије тима.

Варегем је постигао изједначујући гол после катастрофалног превида одбране, тачније лоше процене данског штопера Шолца. Стрелац је био Тиам.

Домаћин ј врло добро почео меч. Повео је већ у петом минуту након што је лопта закачила једног ода дефанзивца Варегема, променила правац, и завршила у мрежу.

Опет мучење, опет победа. Андерлехт се добро презнојио на гостовању Леувену, али је и у другој утакмици нове сезоне Про лиге уписао три бода. Љубичасти су тек у завршној трећини меча решили питање победника и задржали стопроцентан учинак, заједно са екипама Остендеа и Сент Трудена, а већ имају предносту у односу на главне конкуренте за титулу, Бриж, Гент и Стандард.

Екипа из Брисела играла је прилично неуверљиво сат времена, никако није проналазила начин да угрози голмана Руа, који је одбранио и један покушај српског репрезентативца Ивана Обрадовића (90 минута на позицији левог бека), међутим, онда је брзопотезно, за свега шест минута дала два гола и певајући се вратила кући.

Водећи погодак дело је Идрисе Силе, нападача из Гане, који је одласком Александра Митровића у Њукасл добио већу минутажу. Сила је у 69. минуту сачекао изванредан центаршут појачања из Стандарда Имона Езекијела и главом погодио за 1:0.

Тачку на овај сусрет ставио је јунак првог кола, Јури Тилеманс, само сад није чекао надокнаду времена, већ је све решио у 75. минуту, кад је промешао одбрану Леувена и погодио малу мрежу. До краја меча за Андерлехт је дебитовао новајлија из Сампдорије Стефано Окака.

Андерлехт у наредној рунди на свом Констант ван ден Штоку игра дерби против шампиона Гента.

ПРО ЛИГА – ДРУГО КОЛО:

Петак:

Гент – Генк 1:0 (1:0)
/Кумс 43пен/

Субота:

Бриж – Мехелен 3:0
/Диркс 45, 63, Дијаби 54/

Мускрон – Сент Труден 0:2 (0:1)
/Мбомбо 45, Боли 77/

Остенде – Вестерло 2:1 (1:0)
/Мусона 4, Лукаку 54 - Гунонгбе 73/

Вестерло – Кортријк 2:1 (1:0)
/Емон 44, Гано 74 - Ролан 76/

Недеља:

Локерен – Шарлроа 2:2 (1:1)
/Нголанк 25, Болбат 68 – Фербер 15, Ндонгала 66/

Стандард – Зулте Варегем 2:1 (1:1)
/Енох 5, Сантини 59 – Тиам 29/

Леувен - Андерлехт 0:2 (0:0)
/Сила 69, Тилеманс 75/

Коментари / 0

Оставите коментар