Звезда довела ''Биг Софоа'' и из НБА плеја - Прајса?!

Грчки кошаркаш Софоклис Скорцанитис нови је играч Црвене звезде, потврђено је у клубу са Малог Калемегдана. Американац Ентони Џордан Прајс биће плејмејкер Црвене звезде у предстојећој сезони, сазнаје Б92.

Кошарка 03.08.2015 | 11:00
Звезда довела ''Биг Софоа'' и из НБА плеја - Прајса?!

Скорцанитис је са ‘црвено-белима’ у недељу потписао једногодишњи уговор и у тиму ће заменити Бобана Марјановића, који каријеру наставља у Сан Антонио Спарсима.

30-годишњи кошаркаш у редове шампиона Србије стиже из Макабије, са којим је прошле године освојио титулу у Евролиги.

Информације да би искусни грчки центар могао да појача Звезду појавиле су се још пре неколико недеља, међутим, тада су те информације демантовали челници клуба.

Ипак, последњих дана је дошло до обрта, пошто је члан најбоље петорке Евролиге из 2011. године одлучио да прихвати позив ‘црвено-белих’. Скорцанитис је тако постао први грчки кошаркаш који ће играти у Звезди.

Доласком Скорцанитиса екипа Дејана Радоњића ће добити несумњиво огромно појачање у оба рекета. У дресовима Олимпијакоса, Панатинаикоса и Макабија ‘Бејби Шек’ је демонстрирао да може да буде играч који доноси превагу на страну своје екипе.

30-годишњи центар, висок 208 центиметара и тежак 156 килограма, прошле сезоне просечно је бележио 6,7 поена, 2,3 скока и једну асистенцију у Евролиги, за просечно 14 минута на паркету.

Момак из Тика у Камеруну каријеру је почео Ираклису, играо је још и за Канту и Арис.

Прајс је висок 188 центиметара, има 28 година, а у редове српског и регионалног шампиона стиже после шестогодишњег НБА искуства.

Прошлу сезону почео је у Индијани, потом је прешао у Кливленд, а завршио је у Финиксу. У каријери је на 216 НБА утакмица просечно имао 5,8 поена и 2,2 асистенције.

Долази са Јукона, колеџа који је похађао и бивши плејмејкер Црвене звезде Маркус Вилијамс. 2009. био је 52. пик на драфту, а највећи део НБА каријере провео је у Индијани за коју је одиграо 160 утакмица.

Прајс је друго појачање Црвене зведе после центра Софоклиса Скорцанитиса. Црвено-беле су претходно напустили Маркус Вилијамс, Чарлс Џенкинс, Бобан Марјановић и Никола Калинић.

Очекује се да клуб са Малог Калемегдана у наредним данима доведе још два појачања, на позицијама два и три.

Коментари / 0

Оставите коментар