Комјунити шилд: Венгер први пут славио против Муриња!

Мурињо, долијао си! Венгер тек из 14. покушаја срушио Специјалног, лепотица Чемберлејна за још један трофеј Арсенала! Тобџије савладале Челси и одбраниле пехар Комјунити шилда - 1:0.

Фудбал 02.08.2015 | 18:20
Комјунити шилд: Венгер први пут славио против Муриња!

Свему дође крај, па и серији непобедивости Жозеа Муриња у сусретима против Арсена Венгера. Нанизао је португалски стручњак 13 мечева у којима је сваки пут живцирао менаџера Арсенала, а онда дошао на Вембли и пред 85.437 гледалаца коначно потписао капитулацију. Додуше, у најмање важном од свих такмичења, али баш због тога што су његове Тобџије „скинуле мрак“ Француз ће трофеј Комјнути шилда славити више него икад раније - 1:0.

Арсенал је одбранио пехар освојен пре годину дана, кад је био убедљив од Манчестер Ситија (3:0). Данас није био толико ефикасан. Ослонио се на типичну „венгеровску“ акцију и фантастичан завршетак Алекса Окслејда Чемберлејна, који је у 24. минуту искористио додавање Тија Волкота, промеша одбрану Плаваца, и спектакуларно снажним ударцем левом ногом зарио лопту у рашље гола Тиба Куртое.

Био је то први погодак Арсеналових фудбалера против Челсија из игре још од 2010. кад је погодио Алекс Сонг. И први гол против Челсија кад је на клупи тог клуба седео Жозе Мурињо од 2007. и прецизности тадашњег капитена Жилберта Силве.

Арсенал је играо далеко боље у првом полувремену, Челси је преузео иницијативу у другом, али поред Петера Чеха, који је пре два месеца прешао са Стамфорд бриџа на Емирате, није могао ни до иизједначења. Иако су претили Рамирес, Оскар, Бане Ивановић, дебитант Радамел Фалкао... Ништа није вредело, па је Чех већ освојио први званича трофеј од доласка у нови клуб, најавивши берићетну сезону за екипу која је преко Арона Рамзија могла да слави и више од ових 1:0.

Екипа Арсена Венгера, која је прошле сезоне освојила рекордни 12. ФА Куп, савладала је актуелног шампиона Премијер лиге и стигла до свог 14 Комјунити Шилда, уједно одбранивши трофеј.

Дуел великих лондонских ривала обележио је и деби Петера Чеха за Арсенал, дугогодишњег голмана 'Плаваца', управо против свог бившег клуба, као и први знанични меч Радамела Фалкаа Гарсије, прошлогодишњег центарфора Манчестер Јунајтеда, у дресу Челсија.

Српски репрезентативци, Немања Матић и Бранислав Ивановић одиграли су свих 90 минута за тим са Стамфорд Бриџа, а Бане, нови заменик капитена, носио је траку последњих десетак минута игре.

Премијер лига стартује већ следећег викенда – када Арсенал дочекује Вест Хем на Емирејтсу, а Челси игра са Свонсијем на Стамфорд Бриџу.

Коментари / 0

Оставите коментар