Апел за помоћ Србима у затвору у Осијеку

Синдикат запослених у полицији апеловао је данас да премијер, Влада Србије и Министарство иностраних послова помогну држављанима Србије који су већ више од годину дана у истражном затвору у Осијеку гдје се крше њихова људска права.

Регион 31.07.2015 | 22:36
Апел за помоћ Србима у затвору у Осијеку

Држављанин Србије Стево Пантић са још десетак Срба налази се у истражном затвору у Осијеку, а у његовом писму упућеном јавности преко породице наводи се да им се крше основна људска права загарантована законима и међународним конвенцијама.

У писму се наводи да су Пантић и још десетак Срба ухапшени због наводног злочина у месту Трпиње, да се више од годину дана налазе у притвору, иако још није подигнута оптужница, наводи се у саопштењу синдиката.

Њима је Хрватска додијелила адвокате по службеној дужности који за годину дана нису ништа предузели за њихову одбрану.

"Ти адвокати по службеној дужности уцјењују породице затворених Срба да нема ништа од адвоката ако им не плате унапријед за заступање чланова њихове породице", наводи се у саопштењу.

Синдикат запослених у полицији упутио је хитан апел да се држава Србија ангажује, а поготово Министарство унутрашњих послова, да омогући српским држављанима сву потребну помоћ и да дипломатским активностима између Србије и Хрватске овај проблем ријеши у интересу својих држављана и омогући им сва загарантована људска права.

Руководство синдиката позвало је и све медије у Србији да подрже апел Синдиката запослених у полицији како би се помогло држављанима Србије у поштивању људских права.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ссср

31.07.2015 21:00

Устасе,па ако имају доказИ Засто нема Оптузнице за толико времена.Ваљда су прво морали имати доказе да је Неко несто у радио па да га онда ухапсе а не прво те ухапсе па ти прибављају И монтирају доказе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

01.08.2015 08:34

По закону у Хрватској могу те држати три године нако да је једеш и пијеш џабе и нек буду сретни да не добију рачун на крају јер је у припреми и та законска регулатива јер су неке државе то већ увеле.

Name

Брод

31.07.2015 21:15

Пантић изразито добар и частан човјек и то сви знају, сигуран сам да му се нема шта доказати, али таква је правда у НДХ чим си Србин крив си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неле

01.08.2015 13:26

Хеј Бродјанину. Не кењај превише. Ту си на Сави и буквално живиш од нас. Да нема Хрвата, умро бих И'д глади, а пази се да те. Мрак не поједе због твог језика. Како те није срамота? Каква НДХ?

Name

ММ

01.08.2015 04:14

ЕНДЕХАЗИЈА ЈЕДНАКО ХРВАТСКА ЈЕДНАКО ЈЕ ДА ВУК ДЛАКУ МЈЕЊА А ЋУД НИКАД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невиност

01.08.2015 05:28

Невини нису у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ НЕЛЕ

02.08.2015 20:52

Што усташе долазите преко Саве, имате НДХ ВАШ ТИСУЋЉЕТНИ САН, стандард вам слаб па хајде у Брод да купите оно основно јер вам је све овамо јефтиније, то што пријетиш мара да си и ти један од оних што си пливао преко Саве 06.10.1992, а то "да те мрак не поједе" говори све о вама, само сте у мраку јаки кад направите логор.

ОДГОВОРИТЕ