Апсурд: Смјена из "коалиционих" разлога!?

Надзорни одбор „Шума Српске“ је на сједници одржаној на Сокоцу, на приједлог Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, смијенио досадашњег в.д. директора Драгана Грабовца, а на његово мјесто именовао Ристу Марића, из Модриче.

Република Српска 31.07.2015 | 15:08
Апсурд: Смјена из "коалиционих" разлога!?

Ту можда и не би било ништа чудно да у самом саопштењу из „Шума Српске“ није наведено да је смјена резултат коалиционог договора, што само потврђује одавно познату чињеницу да се код нас руководећи кадрови јавних предузећа не именују ни по стручним компетенцијама, ни по оствареним резултатима, него искључиво по политичким аршинима.

Драган Грабовац је смијењен, Ристо Марић именован.

Надзорни одбор „Шума Српске“ је ријешио да једног социјалисту замијени другим. Политичка припадност је, више него очигледно, пресудна да би неко засјео у фотељу директора, или в.д. директора неког јавног предузећа. Та очигледност избија и из саопштења које су „Шуме Српске“ доставиле.

Апсурдно је то да нема никаквог другог образложења за смјену и за именовање новог директора осим тога да се ради о коалиционом договору, каже Ивана Корајлић, из „Транспаренцy Интернатионал-а БиХ.

Стручност, квалификације, искуство, резултати, то је, изгледа, постало небитно код именовања на руководне позиције у јавним предузећима, истичу у Транспаренцију.

Грабовац, који је в.д. постао почетком априла прошле године умјесто СНСД-овог Раденка Лакетића, ипак неће на биро него ће, према нашим сазнањима, добити неку од савјетничких функција, као својевремено и Неђо Илић, такође бивши директор „Шума“, за чији мандат се везују бројне незаконитости у пословању.

(БН ТВ)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

цвеле

31.07.2015 13:20

Цудно је да ови то јавно прзнају. Тако се ради од настанка РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

31.07.2015 13:22

Зато смо овдје,гдје и јесмо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сумар

31.07.2015 13:25

Апсурд су скоро сви директори сумских газдинстава. Они ведре и облаце Сумама српске. Трпају паре немилице у своје дзепове и дзепове својих најблизих. Све би ја то на голи оток послао. Цаст изузецима

ОДГОВОРИТЕ
Name

петат

31.07.2015 13:26

Људи драги каква струка па тај полтрон Петра Дјокица је такав .... али зато је бескрупулозни лопов.Додусе исти такав је и сеф СП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер ДЕ

31.07.2015 13:29

Вјерујте, муцно је цак и гледати само, како се радја демократија из "каменог доба" у којем се сада налази БиХ. Како је тек онима који све то осјете на властитој кози? Нама фали компетенција, знање, а и култура говора насих политицара је на ниском нивоу. Нема ту ста велико да се оцекује. Сурова реалност БХ-зивотарења..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озрен

31.07.2015 13:42

Нека се мијењају до миле воље,и овако суме,зељезнице и посте српске су у дебелом минусу,ускоро стецај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Облак

31.07.2015 16:53

Нема то везе ни са струком, а ни са оствареним резултатима. У газдинству, у коме ја радим, директор је СНСД-ов кадар. Не би то било ништа спорно да мој директор нема фирму која се бави прерадом дрвета, што је апсурд и супротно свим законима. Власник пилане у Хан Пијеску, Јанко Голијан, је уједно и директор ШГ "Височник". Нигдје у свијету нема оволико криминала као у овој држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

31.07.2015 17:50

Људи брука је да Влада постави Ристу Марића за директора, па људи тај Ристо је уништио сопствену фирму, дигао кредите на своје раднике, коцкар... Провјерите колико има само крефита које не враћа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добродошлица

31.07.2015 19:21

Добро нам дошао Марићу Ристо..!! Поздрављају те бањалучке кладионице, казина и коцкарнице, како легалне тако и илегалне, придружују се и карташке јазбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар мркоњиц

31.07.2015 19:29

Д.Грабовац га је оцистио .поцистио затворио и оисао у легенду а и Ристо је цудо ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

31.07.2015 19:37

Грабовац није слусао свога возда Дјокица, него се слизао са СНСД, па је Дјокица одлуцио да га смјени са новим партијским полтрон који мора да слуса предника партије Дјокицу. Ово је дно дна. Све у интересу насе драге и неупитне РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо Коцкица

31.07.2015 21:12

Ристо Мариц је својевремено због дугова висио објесен наглавацке са модрицког моста,са јос два модрицка "бизнисмена".На превару родјеног оца наговорио да потписе хипотеку на куцу,да би Ристо могао дици кредит,па сад хоце да му узму куцу.Цовјек је дао ауто зиранту којег је Ристо преварио,и јос надоплатио од устедјевине да намири кредит.Срозао је СП у Модрици на најнизе гране,а пред јавну трибину плаца једног наставника српског језика да му нсписе говор.Зена која му је била зирант и која је отплатила кредит у износу од 15000км,на основу Изврсног рјесења,кад га је оитала кад це јој вратити паре,он је питао засто је платила???Преварант.Оваквих слуцајева је за округли сто,сто се тице Ристе Коцкице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

01.08.2015 04:45

Ево сви ови досадасњи коментари показују какви кадрови долазе из СП и ко води Суме РС. Грабовац је био најбољи цовјек у садасњој управи, и због тога су га и смијенили, нема никаквог другог разлога. Није се уклапао у друзину. Али зато изгледа да је овај нови пун погодак. Јос ако му Лазиц буде ментор има да нема Сума, колко је до избора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пандур

01.08.2015 09:46

Немојте људи гријешити душу са оваквим коментарима.ја Ристо добро знам чак је и мени дужан пара Ал вјерујем му да ће вратит.Тог човјека нема ко да није преварио,повјерио је своју фирму шурана и родбини а они му узели црно испод нокта. Директор фирме Љиља Радуловц се гостила његовим парама и она је дизала кредите на раднике он то није ни знао.Она га је увалила за пола милина пореске утаје једва се човјек извукао јер није им ништа с тим.Његов рођени сура му је радио продају сокова и наплаћивати постотак а сок продао испод производне цијене и већину није наплатио.Његови рођаци умјесто да му среде квалитетан кредит дали су му линију која не вреди ништа и само човјека увалили.Преко једне жене из Бобара дао је на овјеру човјеку у Сплит 100 000 за шећер који никад није добио.Тих примјера ја знам стотину.Сви су га изварали а он је само крив што је вјеровао људима.Он да је лопов који други по МД имао би нешто а истина је да нема сад ни за каду. Ал иначе. Ја знам да је он поштен и сад услуга ће ваљда прогледати. Препоручујем му да се ријеши услуга бивших пријатеља и формира тим од људи који нешто знају и мисле му добро. Ја Рилету вјерујем да ће направит нешто добро за све а знам да себи неће узет.Сто сте му љубоморни кад сте ви узели не знате ни сами колико а човјек је толике године у врху а ни ауто нема.Риле напред и покажи им.

ОДГОВОРИТЕ