Кети Пери против часних сестара

Брда око Холивуда су одувек привлачила пажњу ловаца на некретнине, али је најављена продаја манастира на једном узвишењу изазвала прави лом.

Забава 31.07.2015 | 09:54
Кети Пери против часних сестара

Поп звезда Кети Пери пожелела је да купи бивши самостан, али часне сестре, које су у њему живеле више од 40 година, чине све како би је у томе спречиле иако је певачица добила "благослов" лосанђелеског бискупа Хосеа Гомеза.

Наиме, шокиране њеним стилом живота, Сестре пресветлог срца благословене девице Марије одлучиле су да склопе уговор са инвеститорком Дејном Холистер која планира да манастир претвори у ексклузивни хотел с рестораном и баром.

Адвокати оба табора већ недељама воде беспоштедну битку како би њихове клијенткиње добиле власништво над манастиром у четврти Лос Фелиз која се налази одмах поред Холивуда.

Суд би данас требало да одлучи о забрани Холистеровој приступ имању које је она већ почела да рашћишћава након што је у јуну часним сестрама исплатила аванс од 100.000 долара.

Уколико суд буде пресудио у корист бискупа, Перијине шансе да постане власница манастира нагло би порасле. Остало би јој само да добије одобрење од Ватикана.

Католички самостан је претходно био приватна вила, ретко фотографисана, коју је тек мали број људи имало прилику да види изблиза.

"Реч је о прелепом, старом холивудском имању. Довољан је један поглед па да вам постане јасно зашто се води толика битка око њега", прокоментарисала је уредница блога Цурбед ЛА, посвећеном некретнинама.

Са бискупове стране истичу да је Холистерина понуда од 9,9 милиона долара "недовољна", иако се она обавезала да ће финансирати рестаурацију целог здања.

Пери је, пак, понудила 14,5 милиона долара. У покушају да их одобровољи, певачица је часним сестрама током недавног заједничког сусрета отпевала хришцанску химну "Хаппy Даy" и показала тетоважу на руци са Исусовим именом.

Цео случај попримио је шекспировски обрт, што доказује изјава једног од адвоката који је, коментаришући одлуку бискупа да имање прода Перијевој, рекао да је "Нешто труло у граду Лос Анђелесу".

Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар