Супер-тата! Ел класико у кући: Један син у Реалу, други у Барси!

Када вам један син игра у Реалу, а други у Барселони, мало је рећи да је то истински раритет. Овај нестваран сан досањао је Бобан Бабунски, некадашњи познати фудбалер Вардара из времена старе Југославије.

Фудбал 05.08.2015 | 14:20
Супер-тата! Ел класико у кући: Један син у Реалу, други у Барси!

Његови наследници чланови су два највећа шпанска клуба. Старији Давид (21) налази у Барсиној Б екипи, а млађи Доријан (18) у омладинцима краљевског клуба. Обојица су нападачи. Каже да у кући често може да гледа ел класико.

Таленат су имали од кога да наследе, отац им је био сјајан одбрамбени фудбалер, глобтротер, који је играо у Шпанији, Јапану, Грчкој, Белгији, Немачкој... Био је и члан југословенске, потом и македонске репрезентације. Саиграчи су га обожавали.

Бобан Бабунски - супертата, прича о свом необичном успеху.

Један син у Реалу, други у Барси - откуд то чудо?

- Давидов и Доријанов јединствени балкански таленат донео им је срећу да буду још од малих ногу селектовани од тренера Барселоне и Реала и да оду да живе у можда најфудбалскију државу на планети. Шпанци улажу много у фудбалску инфраструктуру и едукацију. Сходно свему томе, нама родитељима није остало ништа друго сем да их апсолутно оријентишемо на фудбал - искрен је Бабунски.

Ривалитет два шпанска гиганта добро је познат. Када играју између себе - гори „Камп ноу“, односно „Сантјаго Бернабеу“. За кога навијате на мечевима Барселона - Реал?
- Ту немам дилему, бодрим онај тим који на утакмици приказује најбољи офанзивни фудбал и намеће на терену своју идеју.

Сви бисмо волели да оваква два бисера видимо у Србији. Може ли један од синова да заигра у таборима вечитих ривала, или чак обојица?

- Сваком фудбалеру на планети бих препоручио да осети шта значи дрес Партизана и Црвене звезде. Велика је част играти за та два гиганта, без обзира на каквом се нивоу налазе. Искрено, играти за Барсу и Реал или Звезду и Партизан - по мени је исто!

С ким сте у контакту од бивших југословенских асова?
- С Дарком Панчевим и Драгим Канатларовским се најчешће чујем. Такође и с Небојшом Крупниковићем. Веома сам срећан када се сретнем с било којим легендарним фудбалером из Југославије, нарочито из златне чилеанске генерације, коју сматрам и мојом. Пратим и радујем се њиховим успесима. И још нешто, одушевљен сам вашом омладинском репрезентацијом, честитам титулу првака света - закључио је Бабунски.

Стопирали су да будем „Чилеанац“

Бобан Бабунски био је стандардни члан омладинске репрезентације Југославије пре одласка на чувено Светско првенство у Чилеу 1987 године. Али због неспоразума са својим тадашњим клубом Вардаром није отпутовао у Јужну Америку. Бобан није постао „златни Чилеанац“ због туђе глупости.

Прадеда Јован - Војвода

Презиме Бабунски није постало познато само захваљујући Бобану, а потом и његовим синовима. Јован Стојковић Бабунски (1878-1920), чувени четнички војвода са простора Македоније, неустрашиви борац из балканских ратова и са Солунског фронта, надимак је добио по планини Бабуни.

Прича се да вам је легендарни војвода заправо прадеда?
- Читао сам о њему. Искрено, нисам до краја истражио да ли моја рођачка линија вуче његове корене - тврди Бобан.

 

Коментари / 0

Оставите коментар