Џајић оперисан на КБЦ "Дедиње"!

Почасни председник Црвене звезде подвргнут је хируршкој интеревенцији на срцу. Њему је уграђен стент у Клиничко-болничком центру "Дедиње", након чега је отпуштен на кућно лечење, преноси "Информер".

Фудбал 30.07.2015 | 21:41
Џајић оперисан на КБЦ "Дедиње"!

Тај лист пише да Џајић није доживео инфаркт, већ су му лекари саветовали да се превентивно оперише.

Интеревенција је прошла у најбољем реду и он је истог дана отпуштен из болнице.

"Џајићу је стент уграђен кататеризацијом. То значи да се стент преко неког периферног крвног суда, обично на руци или препони, доведе до аорте, а затим се убаци у сужени срчани крвни суд. Дакле, нема реза, а поступак се изводи под локалном анестезијом, па је Џајић могао одмах да иде кући. Наравно, мораће да пије лекове како би спречио стварање тромба, али то је уобичајена пракса", изјавио је неименовани извор београдском листу.

Џајић је и прошле године у октобру провео недељу дана на Војномедицинској академији у Београду јер је имао срчане проблеме, а тада је констатовано да има сужење коронарне артерије, па му је предложено да угради стент.

Легенда Црвене звезде прве срчане сметње осетио је током боравка у притвору, у првој половини 2008. године. Лекари су му тада рекли да је то највероватније последица стреса због свега што му се дешава. Џајић је био ухапшен због сумњи да је проневерио Звездин новац док је био председник клуба, али је поступак против њега обустављен и одлуком председника Србије Томислава Николића он је аболиран.

Поред срца, Џајић је претходних година имао проблема са простатом, коју је оперисао пре седам година, а већ годинама има и болове у леђима.

Коментари / 0

Оставите коментар