ЛШ: Стеауа - Партизан 1:1, реакције из табора Партизана...

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да је поносан на своје играче после ремија са Стеауом у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Јунак Партизановог ремија у Букурешту Мирослав Вулићевић рекао је да црно-бели не смеју да бране 1:1 у Београду.

Фудбал 30.07.2015 | 16:20
ЛШ: Стеауа - Партизан 1:1, реакције из табора Партизана...

Шампиони Србије и Румуније су у Букурешту играли 1:1, а реванш се игра наредне среде у Београду.

„Ми смо екипа која више жали за победом. Хтели смо да играмо свих 90 минута и из игре смо стварали шансе“, рекао је Милинковић.

„Имамо младу екипу, много играча из наше школе, и могу да будем поносан на њих, због свега што су урадили. Можда нам је спортска срећа недостајала да направимо подвиг. Гол који смо примили је дошао после фаула направљеној у зони у којој то не сме да се дешава, а приликом саме интервенције нам се десио пех, јер нам се голман оклизнуо“, додао је Милинковић.

Милинковић је истакао да је свестан да ништа није готово, али да ће навијачи бити предност ’црно-белих’ наредне среде.

„Како смо веровали сада, још више ћемо веровати у себе пред пуним трибинама у Београду. Верујем да је публика наша предност јер имамо најбоље навијаче на свету“, нагласио је Милинковић.

Стратег Партизана истакао је да је Валериј Божинов, који се повредио на почетку меча, много недостајао ’црно-белима’ у наставку, али и да су његови играчи пали после гола Мирослава вулићевића.

„Много нас је пореметила његова повреда, он је искусан играч и дао је велики допринос. Тек ћемо видети каква је тачно повреда. Играчима замерам једино што нам је пао ниво игре после вођства, али морамо да нагласимо и да је Стеауа веома квалитетна екипа“, истакао је Милинковић.

Црно-бели су одлично одиграли против Стеауе, голом Вулићевића из 62. минуту су били на корак од победе, али су осам минута пре краја примили гол.

"Може да се игра са Стеауом, требало нам је мало времена да се навикнемо на терен и атмосферу без публике, али смо били бољи. Пред нашим навијачима ће нам бити много лакше. Не смемо да бранимо резултат, морамо да нападнемо као сада", рекао је Вулићевић.

Голман Партизана Живко Живковић рекао је да његова екипа има добар резултат и да је била за нијансу боља од противника.

"Код њиховог гола сам се оклизнуо и лопта је ушла у гол, шта да се ради. Мислим да имамо позитиван резултат. У завршници је (Дарко) Брашанац имао стопостотну шансу, али после тога су имали и они. Можда смо били за нијансу бољи тим, ово је била добра утакмица, али завршено је тек једно полувреме", рекао је Живковић.

Реванш утакмица Партизана и Стеауе играће се 5. августа у Београду.

Неуморни везиста Партизана Дарко Брашанац имао је одличну шансу у самом финишу првог меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона на гостовању Стеауи (1:1).

"Да нам је неко понудио овај резултат, сви бисмо прохватили. Ипак, утакмица се тако одвијала да смо могли више. Морамо да анализирамо да видимо како је пао гол, шта с догодило код прекида, као и акцију која је томе претходила. Имао сам шансу да победимо и зато ми је много жао. Прво сам хтео главом да урадим лопту, а онда сам проценио да се много спустиула. Најгоре је то кад се премишљате и лоше сам на крају захватио лопту. Имамо добар резултат, гол у гостима у европским утакмицама значи много и очекујем да то искористимо", поручио је Брашанац.

Црно-бели су приказали одличну партију пред празним трибинама у Букурешту и имају шансу да се у реваншу следеће среде у Београду домогну плеј-офа за Лигу шампиона.

"Надам се да ће бити као против Грузина, да дам гол у реваншиу. Очекујем да 'гробари' сад напуне стадион, јер нас једна утакмица дели од учешћа у групама у Европи. Очекујем повољан резултат", додао је Брашанац.

Коментари / 0

Оставите коментар