ЛШ: Партизан ''испустио'' побједу у Букурешту!

Фудбалери Партизана ремизирали су са Стеауом 1:1 (0:0) у Букурешту, у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 29.07.2015 | 23:11
ЛШ: Партизан ''испустио'' побједу у Букурешту!

После монотоног првог полувремена, Партизан је повео сјајним голом Мирослава Вулићевића у 62. минуту, али није одолео Румунима, примио је гол осам минута пре краја после прекида.

Црно-бели су одлично одиграли у Букурешту, равноправно су се носили са Стеауом, а утисак је и да је српски шампион могао да стекне и резултатску предност пред реванш у Београду.

У последњем минуту меча Дарко Брашанац је пропустио зицер за победу. С друге стране, Живко Живковић је спречио пораз у надокнади, после шута Хамруна са десетак метара.

Проблем за Зорана Милинковића после Букурешта је повреда Валерија Божинова у првом полувремену, Бугарин се пожалио на проблем са задњом ложом.

Партизан је примио први гол у званичним мечевима ове сезоне, а Стеауа је прекинула серију црно-белих од седам узастопних победа, укључујући и припреме.

Прво полувреме обележила је монотона игра два тима, уводних 20 минута је и било обећавајућих акција, али осим доброг шута Живковића са 25 метара и покушаја Јевтовића после корнера у истом нападу, није било правих узбуђења испред голова.

У другом полувремену Партизан је надиграо ривала, контролисао је ритам меча, те пола сата пре краја стекао предност. После сјајног проигравања Живковића, Вулићевић је дијагоналом по земљи савладао Коћокаруа.

Након вођства црно-бели су се сјајно тактички поставили, нису се повукли, наставили су да контролишу темпо меча, онемогућивши ривала да креира акцију испред казненог простора.

Међутим, осам минута пре краја Румуни успевају да изједначе, после прекида. Након беспотребног фаула Нинковића код корнер заставице, штопер Фернандо Варела је остао без чувара на петерцу, уз то се оклизнуо голман Партизана Живко Живковић, те играч Стеауе постиже гол.

Реванш је за седам дана у Београду на стадиону Партизана у Хумској 1.

ЛШ, квалификације:
Стеауа – Партизан 1:1 (0:0)
Варела 82 – Вулићевић 62

Стеауа: Коћокару – Тоска, Варела, Пап, Алсенат – Бревелд (Тахар 75'), Муниру – Кипчију, Попа (Тудорије 65'), Хамрун (Михалчеа 90+2') – Таде

Партизан: Живковић – Петровић, Дорнелаш, Балажиц, Вулићевић – Јевтовић, Брашанац, Бабовић (С. Илић 83') – Живковић, Умару (Нинковић 70'), Божинов (Шапоњић 20')

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

30.07.2015 08:49

Идемо даљеееее!

ОДГОВОРИТЕ