ЛШ - најава: Партизане, играј и победи!

Велики оптимизам у редовима црно-белих пред прву утакмицу са Стеауом у 3. колу квалификација за Лигу шампиона. Партизан са три нападача.

Фудбал 29.07.2015 | 16:40
ЛШ - најава: Партизане, играј и победи!

Партизан ће вечерас четвртити пут у својој историји играти утакмицу УЕФА такмичења у Букурешту. Победу никада није забележио, а најбољи резултат црно-белих је реми извојеван 2004. против Динама (0:0) у првом колу УЕФА купа.

Вероватно да у Хумској не би било незадовољних да се понови "нула", али можда је дошло време и за победу!

Тренер "парног ваљка" Зоран Милинковић уочи гостовања Стеауи у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу шампиона нема кадровских проблема међу 19 играча који су допутовали у главни град Румуније на мегдан бившем прваку Европе. После доброг старта сезоне, четири победе, 13 датих голова и без примљеног, самопоуздање фудбалера је изузетно, отуда и толика вера у добар резултат против најбољег тима Румуније.

Овај тим Партизана спреман је да први пут после 2010. године отшкрине врата плеј-оф рунде Лиге шампиона.

Црно-бели су осми пут узастопно у 3. колу, али су само једном успели да прескоче тај степеник квалификација. Партизан је пре пет година елиминисао Хелсинки и преко Андерлехта стигао до елитног такмичења. Покушаји против Фенербахчеа, АПОЕЛ-а, Генка, Аела и два пута Лудогореца били су без успеха.

2008 - Фенербахче 2:2, 1:2
2009 - АПОЕЛ 0:2, 1:0
2010 - Хелсинки 3:0, 2:1
2011 - Генк 1:2, 1:1
2012 - Аел 0:1, 0:1
2013 - Лудогорец 1:2, 0:1
2014 - Лудогорец 0:0, 2:2

Шанса Партизана биће и празна Национал арена, која ће са својих 56.000 седишта у среду увече деловати сабласно. Партизан би могао да искористи и чињеницу да Стеауа ове сезоне нема победу код куће и да много боље игра у гостима.

Петролул и Клуж су успели да остану непоражени у Букурешту, док је Тренчин забележио Пирову победу у 2. колу квалификација за Лигу шампиона.

Милинковић не би требало много да мења састав за меч са Стеауом, самим тим ни да одступи од поставке због које ове сезоне гледамо врло офанзиван и ефикасан Партизан.

Ударну нападачку линију требало би да чине Андрија Живковић и Оумару Абубакар по боковима, односно Валери Божинов као нападач најближи противничком голу. Живковић је у великој форми и она, упркос паузи и пропуштеном добром делу припрема, не пада од Светског првенства на Новом Зеланду. Напротив.

Камерунац је дефинитивно прошао период адаптације. Почео је да демонстрира фудбал због којег је овог лета и доведен у Хумску, са лакоћом проналази идеална решења у пасу и лако улази у шансу. Директан је, пробојан. Највећу опасност по, ове сезоне, не толико сигурну одбрану Стеауе представљаће Божинов. Од Бугарина се очекује завршни ударац и добар проценат реализације. Имаће идеалну прилику да на великој сцени покаже квалитет и голгетерски инстинкт о коме се толико прича.

Стефан Бабовић, Дарко Брашанац и Марко Јевтовић биће веза између предње и задње линије. Овог лета имамо прилике да видимо једноставног Бабовића, који се лако ослобађа лопте и управо такав се очекује вечерас на Национал арени. Брашанац је, са новом улогом у тиму, знатно офанзивнијом него лане, у овом тренутку вероватно играч са најбољом формом у Партизану.

За Јевтовића је кључно да се што пре ослободи страха и ако то преброди не би требало да има проблема.

Стуб одбране је Грегор Балажиц, који ће, готово сигурно са Фабрисијом, бити штоперски тандем у првом мечу са Стеауом. Бразилац ће против Румуна имати највећи испит од доласка у Европу. Уз десну аут линију дејствоваће проверени ас Мирослав Вулићевић, док ће уз леву бити Немања Петровић. Млади репрезентативац показао је два лица - лоше против Диле у Београду и одлично у Горију.

Гол Партизана чуваће Живко Живковић.

ПАРТИЗАН: Ж. Живковић - Вулићевић, Балажиц, Фабрисио, Петровић - Јевтовић, Брашанац, Бабовић - А. Живковић, Оумару, Божинов.

Утакмица Стеауа - Партизан почиње у 20.30 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар