Ф1 - Розберг: Имам шансе да претекнем Хамилтона!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је трка Формуле 1 у Мађарској, у којој је заузео шесто место, била чудна, али да ће се после ње вратити јачи.

Остали спортови 28.07.2015 | 17:20
Ф1 - Розберг: Имам шансе да претекнем Хамилтона!

Хамилтон је трку на Хунгарорингу завршио на шестом месту, иако је кренуо са пол-позиције. Њега су одмах на старту обишли Фераријеви возачи Себастијан Фетел и Кими Раиконен, а затим је погрешио, излетео са стазе и заузео 10. место.

Он је након тога успевао да достигне конкуренте, али је после изласка "сејфти кара" са стазе, због удеса Ника Хилкенберга поново направио грешку и пао на 13. место. Акутелни светски шампион је затим био кажњен проласком кроз бокс, због дуела са Данијелом Рикардом и на стазу се вратио као 15. али је до краја трке успео да освоји шесто место.

"Било је чудно. Да ли сам заслужио бодове? Нисам одустао и возио сам најјаче што сам могао. Вратио сам се из једног од најгорих наступа који сам приказао... То показује да смо ми возачи људи. Екипа је радила невероватно и после паузе вратићу се јачи", рекао је Хамилтон, пренели су британски медији.

Хамилтонов клупски колега Нико Розберг заузео је осмо место и то је први пут од 2013. године и 28 трка да Мерцедесови возачи нису заузели једно од прва три места.

"Старт није био толико незгодан, Ферари је имао добар старт, или ко год је био иза. Али, ово је било тешко поподне", додао је двоструки светски шампион.

Упитан да ли осећа олакшање што је трку завршио на шестом месту и освојио бодове, Хамилтон је рекао да још о томе није размишљао.

"Дефинитинво сам имао лош дан на послу, али захвалан сам екипи која је много учинила јер сам тако макар освојио неколико бодова", рекао је Британац, који се извинио екипи на лошој трци.

Хамилтон је увећао предност над Розбергом и сада у генералном пласману има 202 бода, а његов клупски колега 181.

Розберг је добро возио све до саме завршнице када је био у контакту са Рикардом, после којег је изгубио друго место и после одласка у бокс покварио је пласман, али је на крају заузео осмо место.

"Све је ишло веома, веома добро. Био сам задовољан трком све до 64. круга, а после тога... Штета, овај спорт је понекад веома тежак, када изгубите све те бодове. Али, тако је", рекао је Розберг.

Упитан да ли је могао да уради нешто како би избегао контакт са Рикардом, после којег му је пукла гума, Розберг је рекао да је Аустралијанац касно закочио.

"Претпоставио сам да је угао мој, возио сам идеалном путањом а онда је он ишао равно, пошто је касно закочио. Али, његов болид је остао читав и није одустао. Међународна аутомобилска федерација је одлучила да не разматра тај инцидент, па онда нико није крив", рекао је Розберг.

Наредна трка возиће се 23. авугста у Белгији, а Розберг је рекао да жели што пре да настави такмичење, пошто има шансе да престигне Хамилтона.

"Наставићу. Ово је било близу, сада смо на пола шампионата. Мале су разлике, могао сам и ја да водим на половини такмичења. Имам добре шансе да ускоро претекнем Луиса у шампионату", рекао је Розберг.

Коментари / 0

Оставите коментар