Нови сукоби у Турској, убијен полицајац

Један турски полицајац погинуо је јуче током жестоких сукоба демонстраната и полицајаца у Газију, дијелу Истанбула гдје је у петак током полицијске рације погинула једна љевичарска активисткиња, јавила је агенција АФП.

Свијет 27.07.2015 | 07:46
Нови сукоби у Турској, убијен полицајац

Полицајац Мухамет Фатих Сирви је погођен метком у груди док се налазио у згради у којој је покушавао да ухапси насилне демонстранте, објавили су турски медији.

Рањени полицајац је пребачен у болницу, али је убрзо преминуо од задобијених повреда.

Током жестоких поподневних сукоба демонстранти су полицајце гађали каменицама и бацали Молотовљеве коктеле, а они су на то одговорили сузавцем, пластичним мецима и воденим топовима.

Дио демонстраната је тада утврдио своје положаје тако што су усред улице подигли барикаде, а ситуација је затим постала толико напета да полицајци више тим подручјем не патролирају пјешке, већ у оклопним возилима.

Учесници протеста су на лица ставили марамице како би се заштитили од сузавца, док су неки чак имали гас маске. Неки од њих су се попели на околне кровове како би бацали Молотовљеве коктеле на полицију са висине.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

рекла казала

27.07.2015 06:32

Турска ће проћи исто као и Сирија и Ирак. А све то финансирају пребогати Шеици из Сауди Арабије и сличних прћија. Нафта баш удари у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xлс

27.07.2015 07:16

То је дјело САД ,зато сто Турска постаје све јаца у Европ,не могу то они дозволит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рекла казала

27.07.2015 17:25

Смета им Турска зато што је секуларна држава. Било је то за очекивати.

ОДГОВОРИТЕ