Федекс о рекорду, "хокају", ритерну...

Швајцарац Роџер Федерер изјавио је да не размишља много о могућности да престигне Пита Сампраса по броју освојених Вимблдона.

Тенис 06.07.2015 | 10:40
Федекс о рекорду, "хокају", ритерну...

Федерер има прилику да освоји осми Вимблдон у каријери и тако престигне Пита Сампраса који је у кариери такође седам пута тријумфовао у Лондону. Он истиче да не размишље много о рекордима.

"Не, не размишљам много, да будем искрен. Овај ми не би донео ништа посебно. Више ми је значило да се изједначим са њим."

"Рекорд по броју недеља на месту број један је такође држао. Можемо о томе више да причамо. О трофеју се прича неколико недеља, па то прође и онда треба да чекаш још годину дана ако желиш да оствариш тај циљ. Вимблдон сматрам великим турниром, наравно да бих волео да поновим моменте које сам много пута имао овде.“

Коментатори мечева често спомињу да Федерер не воли „хокај“ систем, па је Швајцарац изнео свој став поводом тога.

"Занимљиво је што то спомињу. То је због тога што мораш бити опрезан када се нешто ново уведе. Мислим да то није 100% прецизан систем, рецимо да је 99% тачан, али и даље није сто процената, по мом мишљењу. Али мислим да је добро што то постоји. Не би било у реду да изгубиш на Вимблдону због нечије једне лоше процене. Тако да данас то подржавам. Једино што не могу да разумем је зашто се наставља игра по мраку када у том случају хокај није доступан? Ту се не слажем са супервизорима турнира који сваки пут продуже меч, то се дешавало неколико пута до сад. Мислим да игра треба да се прекине кад хокај више не може да се користи."

Федерер се без већих проблема пласирао у осмину финала победом над Семом Грота са 3-1, по сетовима 6:4, 6:4, 6:7, 6:2, а наредни ривал биће му Роберто Баутиста Агут.

Федерер истиче да му је напорно да игра против тенисера који имају добар, брз сервис и да постоје ствари које он мора да поправи када има таквог ривала.

"Једина ствар коју морам да променим је ритерн. Све остало могу да контролишем. Код ритерна битна је реакција, посебно ако је у питању сервис волеј. Покушавам да одиграм кратке ударце. Такође мора се размишљати о правој страни, запамтити како се креће противник, у коју страну иде, где је успешнији, а где не. Исто важи и за мене, шта радити код другог сервиса, шта код првог. Мислим да ми је најнапорније када играм против играча који имају одличан сервис, да ухватим њихов шаблон", рекао је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар