Вимблдон: Даље иду Вознијацки, Чилић, Федерер!

Данска тенисерка Каролина Вознијацки рутински се пласирала у осмину финала Вимблдона, победом над Италијанком Камилом Ђорђи. Роџер Федерер је изгубио први сет на овогодишњем Вимблдону, али се без већих проблема пласирао у осмину финала. Марин Чилић пласирао се у осмину финала Вимблдона пошто је после маратонског меча који је трајао два дана победио Џона Изнера.

Тенис 04.07.2015 | 19:00
Вимблдон: Даље иду Вознијацки, Чилић, Федерер!

Вознијацки је до тријумфа над италијанском играчицом дошла са 6:2, 6:2, после једног сата и 12 минута игре.

У борби за четвртфинале, Данкиња ће се састати са Шпанкињом Гарбином Мугурусом, која је елиминисала Анђелику Кербер са 7:6, 1:6, 6:2.

Вознијацки је одиграла веома добар меч против Ђорђи која је, с друге стране, направила превише грешака. Данкиња је имала 73 одсто убаченог првог сервиса, насупрот само 56 Италијанке, која је направила и девет двоструких сервис грешака. Винери су били на Камилиној страни – 19 према 12, али је исто тако и направила 27 неизнуђених грешака од своје ривалке.

Швајцарски тенисер у трећем колу је победио Аустралијанца Сема Грота са 3-1, по сетовима 6:4, 6:4, 6:7, 6:2.

Седмоструки шампион Вимблдона био је веома сигуран у већем делу меча против човека који је одсервирао најбржи сервис у историји, а мали пад имао је само у тај-брејку трећег сета.

То га није много пореметило, одмах на старту четвртог је направио брејк и лако је привео меч крају.

Колико је Роџер био сигуран у овом мечу говори и пдоатак да Грот није имао ниједну брејк лопту. У тај-брејку трећег сета је искористио неколико грешака Швајцарца, али више од тога није могао.

Федереров наредни ривал биће Роберто Баутиста Агут који је са убедљивих 3:0 победио Басилашвилија.

Меч између Чилића и Изнера је због мрака у петак прекинут у петом сету при резултату 10:10, а у суботу је Чилићу било потребно само два гема да заврши посао – 7:6, 6:7, 6:4, 6:7, 12:10.

Чилић је у већем делу меча био бољи ривал, пропустио је у петак неколико меч лопти, али је на крају ипак завршио посао у суботу. Његов наредни ривал биће Американац Денис Кудла.

Хрватски тенисер је претходно велику прилику да меч реши у петак пропустио почетком петог сета. Направио је одмах на старту брејк и повео са 3:0, али је у петом гему испустио сервис. У 10. гему Чилић је имао и три меч лопте на сервис Американца, али се Изнер извукао и продужио меч до суботе.

Занимљиво је да је Изнер претходно био учесник и најдужег меча у историји тениса управо на Вимблдону када је после три дана и 11 сати тениса победио Николу Мауа са 70:68 у петом сету.

Коментари / 0

Оставите коментар