Вимблдон: Сјајни Виктор преко Брауна до 1/8-финала!

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у осмину финала Вимблдона и тако поновио најбољи резултат остварен 2012. године.

Тенис 04.07.2015 | 15:30
Вимблдон: Сјајни Виктор преко Брауна до 1/8-финала!

Троицки је у трећем колу победио Немца Дастина Брауна са 3:1, по сетовима 6:4, 7:6, 4:6, 6:3.

Браун, који је у претходној рунди избацио Рафаела Надала, имао је подршку са трибина, али је Троицки одиграо изузетно добар меч. Чекао је стрпљиво своје прилике, сервирао је сјајно (24 аса) и веома паметном игром неутралисао је предности Немца.

Колико је био Виктор добар показује и статистика - имао је 59 винера и само 13 неизнуђених грешака. Српски тенисер имаће велику прилику да оствари најбољи Грен слем резултат у каријери, пошто се у осмини финала састаје са бољим из дуела Ворд – Поспишил.

Већ у првом гему Браун се уз неколико карактеристичних поена изборио за две брејк шансе. У оба случаја Виктор се добрим сервисима извукао и повео је са 1:0. Браун је боље почео, лако је изједначио, а онда је стигао до нових брејк лопти. Виктор је поново одиграо веома добро када је било потребно и успео је да поведе са 2:1.

Виктор је први пут запретио у шестом гему. Прву брејк лопту Брун је спасао одличним сервисом, код друге је Троицки промашио форхенд пасинг, па је Немац успео да изједначи на 3:3 и то невероватним поеном, пошто се бацио у стилу Бориса Бекера.

Право ниоткуда Виктор је у десетом гему после неколико сјајних ритерна стигао до три везане сет лопте. Прве две Браун је брзо неутралисао, али код треће је Виктор искористио прилику и решио је први сет у своју корист - 6:4.

Браун није пао после изгубљеног првог сета, па је већ у трећем гему другог направио први брејк на мечу. Уследио је муњевит одговор Троицког који је сјајном форхенд дијагоналом одмах вратио брејк. Троицки је играо веома добро, пре свега када би Браун био на мрежи. Српски тенисер је брзо материјализовао брејк и повео је са 3:2.

Имао је Виктор неколико полуприлика у финишу првог сета, али је Браун добро сервирао, па се ушло у тај-брејк. Виктор је био сјајан у 13. гему. Сервирао је бриљантно, у шестом поену је направио мини-брејк и добио је други сет - 7:3.

У трећем сету није било превише узбуђења све до десетог гема када је Браун уз велику подршку са трибина успео да се избори за брејк и сет лопту и искористи је - 6:4.

Није изгубљени трећи сет пореметио Троицког који је сачекао своју шансу у трећем гему четвртог сета и новим брејком је стигао до 2:1. Српски тенисер одлично се носио са нападачким тенисом Брауна, добро је враћао сервисе и правио је много проблема Немцу.

Имао је Троицки у седмом гему сјајну прилику да дуплим брејком практично реши меч, али је Браун успео да спаси две брејк лопте и смањи на 4:3. То није много пореметило Троицког који је наставио са сјајним сервисима, а онда је у деветом гему окончао меч новим брејком - 6:3.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Немања

04.07.2015 16:15

Само полако и ето нас у цетвртфиналу, мозес ти то Викторе!!!

ОДГОВОРИТЕ