Вимблдон: Ноле рутински преко Томића до 1/8-финала и Андерсона

Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Вимблдона пошто је без већих проблема победио Бернарда Томића. Кевин Андерсон противник је Новака Ђоковића у борби за четвртину финала Вимблдона.

Тенис 03.07.2015 | 19:00
Вимблдон: Ноле рутински преко Томића до 1/8-финала и Андерсона

Српски тенисер био је бољи од Аустралијанца са 3:0, по сетовима 6:3, 6:3, 6:3.

Ђоковић је контролисао дешавања на терену од почетка до краја, није претрпео ниједан брејк и у одличном расположењу дочекује наставак турнира.

Његов наредни ривал биће Јужноафриканац Кевин Андерсон који је такође после три сета савладао Леонарда Мајера.

Новак је одлично отворио меч – винер форхендом, па дуга размена и два аса за сигуран први гем. Освојио је и први поен на сервис противника, али је Томић погодио два добра сервиса. Почетним ударцем је освајао поене и изједначио на 1:1.

Нешто дужи био је други гем на сервис Ђоковића. Одличним сервисима и форхендима стигао је до 40:15 када је Аустралијанац мало убрзао игру и изједначио. Чак четири пута се играло на разлику, али Србин није дозволио брејк лопту и новим добрим сервисом повео је са 2:1.

Тесно добијени гем Ђоковић је искористио као мотивацију да одмах нападне сервис противника. Направио је брејк изгубивши само један поен и брзо повео са 3:1. Још брже је потврдио стечену преднос – сјајан лоб, па два аса и већ је било 4:1.

До краја сета није било превише узбуђења, па је српски тенисер после 28 минута игре повео у сетовима – 6:3.

Почетком другог сета није било узбуђења. Сервери су били сигурни, па су само два поена у првих шест гемова освојили играчи који су враћали почетни ударац.

У седмом гему Новак је нападо сервис Томића, стигао је до брејк шансе и успео је да добије гем. У следећем гему Томић је припретио, имао је 0:30, али је Ђоковић успео да поведе са 5:3.

Српски тенисер посао је завршио већ у следећем поену, невероватним кретањем натерао је Томића на неколико грешака и направио је нови брејк - 6:3.

Ни у трећем сету није било проблема. Новак је у шестом гему направио брејк и до краја је задржао сервис за сигурну и убедљиву победу - 6:3.

Јужноафриканац је у три сета био бољи од Аргентинца Леонарда Мајера, па је тако изборио шести дуел са најбољим тенисером света – 6:4, 7:6(8), 6:3.

Двестаједан центиметар високи Андресон успео је да савлада Новака у њиховом првом међусобном окршају, пре седам година на Мастерсу у Мајамију, али зато у наредна четири дуела није узео ни сет.

Андресону је за тријумф било потребно нешто мање од два и по часа игре, Аргентинац се није предавао ни при резултату 2:0 за ривала у сетовима, али на крају није успео да се упише на семафор.

Јужноафриканац је до вођства стигао захваљујући брејку већ на самом старту меча, који је успешно сачувао до краја, да би дуел преломио у тај-брејку другог, пошто претходно Мајер није искористио прилику да одузме сервис ривалу при резултату 6:6.

Коментари / 0

Оставите коментар