Карабатић платио да ОДЕ из Барселоне?!

Најбољи свјетски рукометаш Никола Карабатић сам исплатио два милиона евра одштетне клаузуле да би напустио Барселону и отишао у Пари Сен Жермен.

Остали спортови 05.07.2015 | 11:40
Карабатић платио да ОДЕ из Барселоне?!

Послије двије године у Барселони и освојених 12 трофеја, међу којима је и трофеј Лиге шампиона, Никола Карабатић је напустио Шпанију и вратио се у Француску.

Сјајни рукометаш искористио је клаузулу у уговору и у четвртак званично напустио Каталонце.

"Обавјештавамо вас да је Никола Карабатић у четвртак у просторијама АСОБАЛ лиге исплатио износ дефинисан клаузулом о раскиду уговора", саопштила јеу четвртак послијеподне Барселона.

Одштетна клаузула износи два милиона и платио ју је лично Карабатић, али постоји могућност да је то у суштини новац који је ПСЖ припремио за његов долазак.

"Прије неколико седмица Никола је изнио своје личне жеље и објаснио разлоге због којихжели да иде, а клуб разумије његов став и он има нашу потпуну подршку", изјавио је тренер Барселоне Ћави Паскал.

Најбољи рукометаш свијета упутио је неколико опроштајних реченица саиграчима и бившем клубу преко свог твитер налога.

"Јако сам тужан што се опраштам од вас. Хвала вам на ове двије сјајне године у Барселони. Хвлаа мојим саиграчима, они су ми много више од тога. Хвала Паски (Паскал, оп.а.) и руководству клуба на повјерењу и који су ме учинили дијелом најбољег клуба на свијету и учинили све за мене. Хвала вам што сте ме увијек подржавали. Никада вас нећу заборавити и дио мог срца увијек ће припадати Барси", написао је Карабатић.

Он ће се у ПСЖ-у придружити свом ментору и бившем тренеру Ноки Сердарушићи, који га је водио у Килу, као и брату Луки.

Очекује се да ПСЖ врло брзо званично потврди долазак Никола Карабатића, али могуће је да то буде и одложено до његовог повратка са одмора у Мексику. Међутим, његов брат Лука Карабатић је већ раније у интервју "Ле Паризијену" потврдио да Никола долази у Париз.

"Да, Нико је изабрао Париз. То ће се десити. Ми смо увијек говорили да желимо да играмо заједно и носимо дрес истог клуба", рекао је Лука Карабатић прошлог мјесеца, након што је и сам потписао за ПСЖ.

Никола Карабатић ће се тако послије двије године вратити у Француску коју је напустио послије оптужби о илегалном клађењу и намјештању утакмица. Он је тада из Монпељеа отишао у мали клуб Пајс, да би потом потписао за Барселону.

Процес против браће Карабатић и Младена Бојиновића, Самуела Онрубије, Драгана Гајића, Приможа Проста, Исама Теја и Микаела Робина још траје, а тужилац је недавно затражио затворску казну за Карабатића и остале.

Коментари / 0

Оставите коментар