Да ли се у Србији очекују напади?

Њемачка Амбасада у Београду послала је циркуларно електронско писмо фирмама из те земље које послују на територији Србије са препоруком запосленима да избјегавају мјеста на којима је велика концентрација људи јер би те локације, према оперативним подацима домаћих и страних служби, могле бити мете терористичког напада све док траје Рамазан, пишу "Вечерње новости".

Србија 03.07.2015 | 11:05
Да ли се у Србији очекују напади?

Лист наводи да се ово упозорење поклопило са сличном поруком италијанских власти да њихови држављани избјегавају Балкан као зону у којој се очекују напади.

Са друге стране, министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да Србији не пријети никаква опасност од тероризма.

"Србија није неозбиљна земља. Ми обраћамо пажњу на све пријетње и држава предузима све мјере предострожности, али нама не пријети никаква опасност од тероризма", рекао је Стефановић на ТВ Пинк.

Он је оцијенио да у Србији владају потпуна мир и стабилност и да је добро да све државе предузимају додатне мјере предострожности у зависности од ситуације у тој земљи.

Према писању "Новости", осим "дугих цијеви" које чувају важне државне институције Србије, жељезничке и аутобуске станице, полицијске управе, електронске и водоводне објекте, повишен степен безбједности подразумијева и упозорења власницима локала у центру Београда.

"Новостима" је из више извора потврђено да је полиција замолила власнике кафића и бутика у ужем центру Београда да пријаве било шта сумњиво.

Према писању листа, и у појединим предшколским установама родитељи су обавијештени да њихови малишани једно вријеме неће излазити вани "из превентивно-безједносних" разлога.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

СССС

03.07.2015 08:29

АМЕРИКО ДАБОГДА СЕ ИЗРОДИЛА СТАНИ ВИШЕ СА ТИМ ТЕРОРОМ ПО СВИЈЕТУ ЗА СВЕ РАТОВЕ СТЕ ВИ КРИВИ ЈЕР ИХ ПОДСТИЧЕТЕ АЛИ ПАЗИТЕ ЈЕДНОГ ДАНА ЋЕ СЕ ВАША ЗЕМЉА УРУШИТИ ИСПОД МОРА "НЕСТАТ ЧЕТЕ ОД БОЖЈЕ РУКЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.сссс

03.07.2015 09:43

Какве везе УСА има у овом извјестају. Други је проблем у главама оних који су пуни мрзње према УСА. Али зато васи политицари радо трце у ту за тебе мрску земљу по финансијску помоц.

Name

Србин

03.07.2015 10:09

Трче зато што морају не што желе, то је дио који потпуно разара тај твој концепт, зато што смо под тихом окупацијо и наравно да су они творци и финансијери исламског фундамелизма, најача индустрија у САД-у је војна и тд. и тд. дају ИД оружје и финансирају сеператистиче покрете да одрже ту индустрију, праве вјештачке сукобе као на Балкану, Украјини, Блиском Истоку и тд. и тд.Друга је фармацеутска, трећа прехрамбена.....

Name

Сина

03.07.2015 11:56

Баш тако брате има да ставе прст на чело и да се питају тек онда зашто ми!!!

Name

Сарајево

03.07.2015 09:27

Америка мора увијек имати непријатеља инаце не би могла показивати своју снагу.Прије комунисти,сада Ислам, послије....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

03.07.2015 09:28

Сто се тице тероризма у Србији и региону не треба бринути све док сарадјују они који омогуцавају пролаз преко ових територија. Да су и политицари слозни као они било би милина зивети на овим богоблагословеним пејзазима и климама које нас опкољавају. Рамазан је њихов унутрасњи проблем и они се светеонима ко их бомбардује и ко им вредја веру и Мухамеда а то Срби нису никада цинили зато нема потребе за забринутост они Србију сматрају донекле својом територијом ја знам да турци из Турске воле Србе и све најбоље о србима говоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градишка

03.07.2015 10:32

Па зашто Мађарска хоће да направи зид ма граници са Србијом!

ОДГОВОРИТЕ